Sistine Şapeli’nden dumanlar yükseldi

Vatikan’da Yeni Papa Seçim Süreci Devam Ediyor

Vatikan’daki Sistine Şapeli’nde Perşembe günü gerçekleşen oylamalarda, kardinaller yeni bir papayı belirlemede başarısız oldular. Sabah yapılan iki oylama sonucunda siyah duman çıkışıyla sonuçlanan oylamalar, medyanın dışında gerçekleşti.

Önceki gün gerçekleştirilen oylama da sonuçsuz kalmıştı. Şimdi, kardinaller her gün sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki tur oylama yapacaklar. Yeni papanın seçilmesi için gereken üçte iki çoğunluğu sağlamak zorundalar. Süreç halkın ve dünya kamuoyunun büyük ilgisiyle takip ediliyor.

Related Posts

Dünya liderlerinden yeni Papa’ya tebrik mesajları

Kardinaller meclisinin ikinci gününde yeni Papa’nın seçilmesi, tüm dünyada dikkatle izleniyor. Katolik Kilisesi’nin yeni lideri 14’üncü Leo’ya, dünya liderlerinden tebrik mesajları geldi. Mesajlarda barış, dinler arası diyalog ve küresel iş birliği …

İsrail basınından ‘ateşkes’ iddiası: Trump duyurabilir

İsrail basını, ABD Başkanı Donald Trump’ın bu hafta sonu Gazze’deki saldırılara son verecek bir anlaşma taslağını duyurabileceğini ileri sürdü.

15 yılda 15 bin kişi öldü

Yeni araştırmalar, iklim krizinin tetiklediği orman yangınlarının ABD’de her yıl binlerce ölüme ve duman kaynaklı ekonomik zarara yol açtığını ortaya koydu. 2006 ile 2020 arasında yapılan 15 yıllık çalışmada yaklaşık 15 bin kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi.

Hamas, Papa 14. Leo’yu kutladı, Gazze halkına destek istedi

Hamas, papa seçilen ilk ABD’li Kardinal Robert Prevost’i tebrik etti ve Gazze’deki soykırıma karşı durma ve ezilenlere destek olma konusunda ondan selefinin yolundan gitmesini talep etti.

AYM kararına tepkiler çığ gibi büyüyor

Anayasa Mahkemesi’nin, sokak hayvanlarının toplanarak barınaklara gönderilmesini öngören yasal düzenlemeye ilişkin iptal talebini reddetmesine hayvan hakları savunucularından tepki geldi. Yaşatacağız Platformu, kararın ardından Kadıköy Süreyya Operası önünde basın açıklaması yaptı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Moskova’da

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Büyük Vatanseverlik Savaşı Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek programa katılmak üzere Rusya’nın başkenti Moskova’ya geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir