Piyasalarda gün sonu: Altının kilogram fiyatı, yüzde 0,5 artışla 3 milyon 48 bin 798 lira oldu

Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi 9.972,03 Puandan Kapandı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, 113,48 puan azalarak 9.972,03 puandan kapandı. Endeks güne 6,22 puan ve yüzde 0,06 azalışla 10.079,29 puandan başladı. Gün içinde en düşük 9.972,03 puanı, en yüksek 10.095,06 puanı gören BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 1,13 azalışla tamamladı.

Mali endeks yüzde 1,26, hizmetler endeksi yüzde 0,71, sanayi endeksi yüzde 1,05 değer kaybederken, teknoloji endeksi yüzde 1,45 değer kazandı. BIST 30 endeksi ise önceki kapanışa göre 139,89 puan ve yüzde 1,26 kayıpla 10.999,81 puandan kapandı.

BIST 100 endeksine dahil hisselerin 31’i prim yaparken, 68’i geriledi. Türk Hava Yolları, Türkiye İş Bankası (C), Akbank, Ereğli Demir Çelik ve Sasa Polyester en çok işlem gören hisse senetleri oldu.

Altının Ons Fiyatı 2.646 Dolar

Altının ons fiyatı uluslararası piyasalarda 2.646 dolarda işlem görüyor. Borsa İstanbul Altın Piyasası’nda standart altının kilogram fiyatı ise önceki kapanışa göre yüzde 0,5 artarak 3 milyon 48 bin 798 lira oldu.

Borsa İstanbul Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı’nda işlem gören 12 Ağustos 2026 vadeli tahvilin bugünkü valörlü işlemlerinin basit getirisi yüzde 36,95, bileşik getirisi ise yüzde 40,36 seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), doların bugünkü efektif kurunu alışta 35,2517 lira, satışta ise 35,3930 lira olarak açıkladı. Uluslararası piyasalarda avro/dolar paritesi 1,0370, sterlin/dolar paritesi 1,2490 ve dolar/yen paritesi 158,10 düzeyinde seyrediyor. Londra Brent tipi ham petrolün varili yüzde 0,9 artışla 76,7 dolardan işlem görüyor. (AA)

Related Posts

Bakanlık açıkladı! Merkezi yönetim brüt borç stoku 10 trilyon 750,5 milyar lira oldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 30 Nisan itibarıyla merkezi yönetim brüt borç stoku verilerini açıkladı. Buna göre, merkezi yönetim brüt borç stoku, nisan sonu itibarıyla 10 trilyon 750,5 milyar lira oldu. Borç stokunun 4 trilyon 892 milyar liralık kısmı …

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklisine 27 bin TL’ye varan promosyon: Bankalar tek tek açıkladı

Emekli promosyonlarında Mayıs ayı güncellemeleri açıklandı. Bankalar, maaşını taşıyan emeklilere 27 bin TL’ye varan nakit promosyon fırsatları sunuyor. Peki hangi banka ne kadar ödeme yapıyor, şartlar neler?

AB’den büyüme uyarısı: Ekonomik tahminler aşağı yönlü revize edildi

Avrupa Birliği Komisyonu, küresel ticaret gerilimleri ve ABD’nin korumacı adımları nedeniyle Euro Bölgesi’nin 2025 ekonomik büyüme tahminini yüzde 1,3’ten 0,9’a çekti. Ticari belirsizliklerin etkisiyle 2026 beklentileri de aşağı yönlü revize edilirken, raporda AB’nin küresel şoklara karşı savunmasız olduğu vurgulandı.

Yatırımcılar dikkat: Altında 6 ayın en kötü haftalık performansı

Tamamlanan haftada, altının ons fiyatı, ABD-Çin ticaret geriliminin azalmasıyla zayıflayan güvenli liman talebi ve yükselen dolar endeksinin etkisiyle gerileyerek 3 bin 200 dolar seviyesine indi.

Bakan Bayraktar yeni keşfedilen gazın değerini açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar “Göktepe-3 kuyusunda testler neticelendi. Hamdolsun 75 milyar metreküplük, piyasa değeri 30 milyar dolar olan büyük bir rezervi keşfettik.” dedi. Enerji Uzmanı Dr. İzzet Alagöz ise “”Dünyada denizden doğalgaz çıkartan ilk 5 ülke arasına girdik.” ifadesini kullandı.

Bu hafta yatırım araçlarının performansı belli oldu

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 2,96 değer kazanırken, dolar/TL yüzde 0,21 artış, avro/TL yüzde 0,63, altının gram fiyatı yüzde 4,48 azalış kaydetti.