Vicdan Vakfı, Ayşenur Ezgi Eygi’nin Filistin halkı için mücadelesini 2024’ün örnek davranışı seçti

Vicdan Vakfı, 2024’te Örnek Davranışları Seçti

Vicdan Vakfı, İsrail’in Filistinli Ayşenur Ezgi Eygi’yi katletmesi sonrasında, Eygi’nin Filistin halkıyla dayanışması ve İsrail’e karşı mücadelesiyle 2024 yılının örnek davranışı ilan edildi.

Vicdan Vakfı, vicdanın bireylerin değil, davranışlarının üzerine kurulu olduğunu belirterek, 2024 yılında topluma ve bireylere ilham verecek vicdanlı eylemleri paylaşmayı amaçladığını açıkladı.


Ayşenur Ezgi Eygi

Vicdan Vakfı’nın 2024 için belirlediği ilham veren eylemler şunlardır:

  • Şubat Ayı: Gazze politikalarına tepki gösteren tasarımcı Katharine Hamnett, nişanını çöpe atarak insan haklarına dikkat çekti.
  • Mart Ayı: ‘Artists4Ceasefire’ grubu, Oscar Ödül Töreni’nde ateşkes çağrısı yaparak küresel farkındalık yarattı.
  • Nisan Ayı: Gazze’deki zulme sessiz kalmayan ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Annelie Sheline istifa etti.
  • Mayıs Ayı: İsrail’in askeri politikalarına karşı çıkan insan hakları savunucusu Lily Greenberg Call, topluma mesaj verdi.
  • Haziran Ayı: Harvard öğrencileri, Filistin halkına yapılan haksızlıkları cesurca dile getirdi.
  • Temmuz Ayı: 400 Amerikalı Yahudi, barış ve adalet çağrısında bulunarak Netanyahu’nun ABD Kongresi öncesinde ses getirdi.
  • Ağustos Ayı: Silahlı kuvvetlere katılmayı reddeden İsrailli vicdani retçi Itamar Greenberg, barışçıl duruşunu sergiledi.
  • Eylül Ayı: Ayşenur Ezgi Eygi, Filistin halkıyla dayanışma içinde olup adaletsizlikle mücadelesiyle ön plana çıktı.
  • Ekim Ayı: Dr. Dilek Ekmekçi, yetiştirme yurtlarındaki gençlerin haklarını korumak için mücadele etti.
  • Kasım Ayı: Aktivist Arlet Natali Avazyan, toplumsal bilinci artıran yazılarıyla farkındalık yarattı.

Aralık Ayı: Raghid Al-Tatari’nin Fedakarlığı

Related Posts

Satamayınca halka açtı, binlerce kişi akın akın tarlaya koştu

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bir çiftçi satamadığı yaklaşık 50 dönüm karpuz tarlasını halka açtı. Bedava karpuzu duyan vatandaşlar tarlaya akın etti. Karpuz toplamaya gelen bir vatandaş, “Bu çiftçinin hali ne olacak? Mallar tarlada. Mazot 55 lira gübre bin 500 lira ne olacak bu işin sonu” derken; başka bir vatandaş ise “Bir karpuz alıyoruz bir haftada zor idare ile yiyoruz dilim dilim” ifadelerini kullandı.

Bahçe sulama kavgasında kan aktı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Kırşehir’de bahçe sulama nedeniyle çıkan tartışmada 1 kişi yaşamın yitirdi, 1 kişi ağır yaralandı.

Son dakika… CHP Kurultay davasında tarih değişti!

Son dakika gelişmesi… CHP’nin avukatının talebi üzerine CHP kurultay davası 15 Eylül 2025’e ertelendi.

Türkiye ile Suriye arasında “Eğitim İş Birliği Protokolü” imzalandı

Türkiye ile Suriye arasında “Eğitim İş Birliği Protokolü” imzalandı

Aşırı sıcaklardan 7 kişi hayatını kaybetti! Bin 228 kişi hastaneye başvurmuştu

Dünya küresel ısınmanın da etkisiyle yükselen sıcaklık değerleri ile mücadele ederken, Güney Kore’de kavurucu yazın bilançosu netleşmeye başladı. Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Ajansı’ndan (KDCA) yapılan açıklamaya göre, 15 Mayıs’tan bu yana ülke …

Putin, savaşta kaybettiği genç işçilerin yerine 1 milyon Hintli getirecek

Rusya, Ukrayna’daki savaş nedeniyle boşalan sanayi kadrolarını doldurmak için Hindistan’dan 1 milyon işçi getirmeye hazırlanıyor. Rusya, iş gücü açığını kapatmak için artık Sri Lanka ve Kuzey Kore ile de benzer anlaşmalar yapıyor.