Uzmanı uyardı: Yanlış estetik müdahalelerin 5 tehlikeli sonucu

Aptoula: Estetik İşlemlerde Bilinçli ve Sağlıklı Yaklaşım Şart

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, Aptoula estetik işlemlerin bilinçsizce ve sağlıksız ortamlarda uygulanmasının tehlikelere davetiye çıkardığını belirtti. Estetik uygulamaların cilt sağlığını korumak açısından önemli olduğunu vurgulayan Aptoula, bu işlemlerin steril ortamlarda ve uzman hekimler tarafından yapılması gerektiğini söyledi.

Aptoula, estetik işlemlerin sadece görünümü değiştirmek için değil, aynı zamanda cilt sağlığını desteklemek ve eksiklikleri gidermek amacıyla yapılması gerektiğini belirtti. Hacim verme ve şekil değiştirme işlemlerinin yanı sıra cildi besleyen ve gençleştiren işlemlerin de önemli olduğunu ifade etti.

Botoks ve dolgu gibi işlemlerin kontrolsüz ortamlarda yapıldığında ciddi riskler taşıdığını ve yanlış uygulamalar sonucunda çeşitli komplikasyonlara yol açabileceğini söyleyen Aptoula, özellikle genç yaşta bu tür işlemlerin yapılmaması gerektiğini vurguladı. Sosyal medyada paylaşılan estetik uygulama sonuçlarının gerçeği yansıtmayabileceğine dikkat çekerek, işlemlerin uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğini önerdi.

Related Posts

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

Bill Gates, servetinin yüzde 99’unu Gates Vakfı’na bağışlıyor

ABD’de Microsoft’un kurucu ortağı milyarder iş insanı Bill Gates, kişisel servetinin yüzde 99’unu sağlık ve eğitim alanında çalışmalar yürüten Gates Vakfı’na bağışlayacağını açıkladı.

Duşta yapılan idrar büyük hata! Uzmanı uyardı: ‘Yıllar içinde böbrekleri bitiriyor’

Duşta idrar yapma, birçok kişinin farkında olmadan benimsediği bir alışkanlık olabilir. Ancak sağlık uzmanları bu davranışın ciddi sağlık problemlerine yol açabileceğini belirtiyor. Amerikalı ürojinekolog Dr. Teresa Irwin de duşta idrar yapma alışkanlığı hakkında takipçilerine uyarılarda bulundu.

Sağ üst karın ağrısını asla hafife almayın

Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Veysel Ersan, karnın sağ üst tarafındaki ağrının ciddiye alınması gerektiğini, sürekli hazımsızlık, şişkinlik ya da sarılık gibi belirtilerin ciddi karaciğer veya safra kesesi hastalıklarının ilk sinyalleri olabileceğini belitti.

Sağlıklı yaşamın anahtarı! Mevsim geçişleri bağırsak mikrobiyotasını nasıl etkiliyor?

Bağırsak mikrobiyotasının, mevsimsel çevre değişikliklerine ve diyet farklılıklarına duyarlı olduğunun söyleyen Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, mevsim geçişinde ortaya çıkabilecek sorunları anlattı.

Kahve içmek, demir ve kalsiyumun bağırsaktaki emilimini engelliyor mu?

Kahve bazı kültürlerde sindirime yardımcı bir içecek olarak görülüyor. Ancak bilimsel araştırmalar yiyeceklerle birlikte içildiğinde kahvenin vücudun besleyici maddeleri sindirmesini zorlaştırdığını gösteriyor.