Ülkesine dönen Suriyeli çağrıda bulundu: Suriye halkı artık ülkesine dönmeli

Suriyeliler Reyhanlı’dan Ülkelerine Dönüş Yapıyor

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Suriyeliler, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndan ülkelerine dönüşlerini sürdürüyor. Suriyeliler, Göç İdaresi Müdürlüğü, jandarma, AFAD ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından karşılanarak çeşitli hediyeler ve ihtiyaç malzemeleri ile destekleniyor.

Eşyalarını taşımakta zorlananlara ekipler tarafından yardım eli uzatılırken, jandarmanın bomba imha ekibi ve Gümrük Muhafaza Kaçak İstihbarat Müdürlüğü’nde görevli eğitimli köpekler de valizlerin kontrolünde uyuşturucu ve patlayıcı maddelere karşı önlem amaçlı kullanılıyor. Bazı Suriyeliler ise valizlerinin yanı sıra ev eşyalarını ve evcil hayvanlarını da ülkelerine götürüyor.

13 YIL SONRA ÜLKESİNE DÖNÜŞ YAPAN BİR SURİYELİ

Ülkesine dönmek için gümrük kapısında işlemlerini tamamlayan kartonpiyer ustası Abdullah Kahta, memleketi Humus’a gideceğini açıkladı. 13 yıl önce Türkiye’ye geldiğini belirten Kahta, “Artık Suriye huzura kavuştu. Memlekete dönme zamanı geldi. Evlerimizi, iş yerlerimizi onaracağız. Suriye halkı artık ülkesine dönmeli. Çünkü hep birlikte el ele verip ülkemizi kalkındıracağız. Tüm Suriye halkı adına sesleniyorum. Allah büyük ve bize yardımcı olacaktır. Türkiye-Suriye kardeştir. Biz bir ve beraberiz. Bizleri bugüne kadar misafir ettiniz. Hem halka hem de Türk devletine teşekkür ederiz. Türkler bizim başımızın tacıdır” diye konuştu.

Related Posts

Fidan duyurdu, Suriye ve Türkiye görüşmelere başladı: Yunanistan’ın canını sıkacak haber

Türkiye’nin Suriye ile Deniz Yetki Alanı anlaşması için görüşmelere başlaması, Yunanistan’da alarm zillerini çaldı. Atina, Türkiye’nin Libya ve Suriye’yle anlaşarak Doğu Akdeniz’deki nüfuzunu artırmasından ulusal güvenliği için “varoluşsal tehdit” olarak söz ediyor.

AB dışı ülkelere kapı açılıyor: İtalya’dan 500 bin kişiye çalışma vizesi

AB dışı ülkelere kapı açılıyor: İtalya’dan 500 bin kişiye çalışma vizesi

Merak edilen soruyu vekiller kahvaltıda Erdoğan’a sordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz aylarda feshedildiğini duyuran terör örgütü PKK’nın silahlarının, elektrikli cihazlarla yakılarak imha edileceğini açıkladı.

Eyüpsultan’da ikiye bölünen otomobil sürücüsünün feci sonu

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde gece yarısı meydana gelen trafik kazası yürekleri burktu. Topçular Mahallesi, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde seyir halindeki bir otomobil, henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkarak yol ortasındaki aydınlatma direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle adeta ikiye bölünen araç hurdaya dönerken, sürücü olay yerinde yaşamını yitirdi.

Danimarka’da kadınlara 11 ay askerlik: Zorunlu askerlik Avrupa’ya geri mi dönüyor?

Danimarka’da kadınlara 11 ay askerlik: Zorunlu askerlik Avrupa’ya geri mi dönüyor?

Mahmut Arıkan: Kurulmak istenin yeni bir Ortadoğu var

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, “Kurulmak istenen yeni Bir Orta Doğu var. Çatışmayla, güçle, göçle, kardeşi kardeşe kırdırarak kurulmak istenen; yeni bir Orta Doğu var! Washington’dan dizayn edilmek, Tel Aviv’den yönetilmek istenen yeni bir Orta Doğu var. Planlar yapılıyor, haritalar çiziliyor, nutuklar atılıyor. Buna da yeni bir isim bulunmuş; Abraham İttifakı” dedi.