Terör saldırısı ülkeyi kana buladı: 71 ölü

Nijer’in Tillaberi Bölgesindeki Manda Köyü Silahlı Saldırıya Uğradı

Nijer’in Tillaberi bölgesinde bulunan Manda köyü, kimliği belirsiz silahlı terör örgütü üyeleri tarafından saldırıya uğradı.

Namaz sonrası cami avlusunda toplanan cemaate yönelik gerçekleştirilen saldırıda, 71 kişi hayatını kaybetti ve en az 20 kişi yaralandı.

Bölgede daha önce mart ayında da Fambita köyündeki bir cami, cuma namazı sırasında saldırıya maruz kalmış ve olayda 44 kişi hayatını kaybetmişti.

Tillaberi, Nijer, Mali ve Burkina Faso’nun sınırlarının birleştiği noktada yer alarak “3 ülke sınırı” olarak biliniyor.

Bu sınır hattı, 2017 yılından bu yana El Kaide ve DEAŞ bağlantılı terör örgütlerinin sık sık saldırılarına maruz kalmaktadır.

Related Posts

Los Angeles’ta araç kalabalığa daldı: En az 20 yaralı

Los Angeles’ta bir arabanın kalabalığın arasına dalması sonucu dördü ağır olmak üzere en az 20 kişi yaralandı.

Buraya gitmeden önce bir daha düşünün… Ölüm Vadisi’nde ‘ölüm’ sıcaklığı

ABD’nin California eyaletindeki Ölüm Vadisi’nde sıcaklık 46°C’ye ulaştı; yetkililer ziyaretçileri uyarı tabelalarıyla bilgilendiriyor.

Hacılar’da ‘Doğamızda Hareket Var’ Etkinliği Çocuklarla Buluştu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından düzenlenen ‘Doğamızda Hareket Var’ etkinliği, Hacılar Cumhuriyet Meydanı’nda çocuklara yönelik çeşitli aktivitelerle dolu bir gün sundu. Etkinlik, ailelerin yoğun katılımıyla renklenirken, Başkan Bilal Özdoğan etkinliğin sosyal etkileşim ve fiziksel aktivite açısından değerli olduğuna dikkat çekti.

Trump’tan 10 Milyar Dolarlık Dava

Donald Trump, Wall Street Journal’a 10 milyar dolarlık dava açtı, Epstein’e mektup iddaları için.

Hatayspor’un Hedefi: Geçen Yıldan Dönüş

Teknik direktör Murat Şahin, Hatayspor’un 1. Lig’de yeniden yükselebilmesi için birlik ve destek çağrısı yaptı.

Yeni Şafak’tan o imama sert tepki

Yeni Şafak yazarı Taha Kılınç Fransa’da yaşayan ve İsrail ile yakın ilişkileri olan imam Hasan Şalgumi’ye tepki gösterdi.