Şam’da kadınlar duvarlara resim çizerek savaşın izlerini siliyor

Suriye halkı, rejimin devrilmesinin ardından yaşanan 13 yıllık iç savaşın izlerini silmeye çalışıyor. Şam’da yaşayan bir grup kadın ve erkek, şehrin görüntüsünü değiştirmek amacıyla bir araya geldi.

Erkekler, kentin sokaklarında temizlik çalışmaları yaparken kadınlar ise şehrin duvarlarına resimler çiziyor.

“ŞAM’I GÜZELLEŞTİRMEK İÇİN RESİM ÇİZİYORUZ”

Mimarlık bölümü öğrencisi Ebrar Ahmar, memleketine faydalı olmak amacıyla böyle bir girişimde bulunduklarını belirterek, “Nasıl yardımcı olabiliriz diye düşündük. Duvarlara güzel resimler çizmeye karar verdik. Şam’ı güzelleştirmek için resim çiziyoruz” dedi.

İnsanların mutlu olması için resimler çizdiklerini belirten Nur Kusai ise, “Erkekler ve kadınlar olarak bir araya gelerek bir grup oluşturduk. İnsanların mutlu olması amacıyla resimler çiziyoruz” şeklinde konuştu.

Related Posts

Buraya gitmeden önce bir daha düşünün… Ölüm Vadisi’nde ‘ölüm’ sıcaklığı

ABD’nin California eyaletindeki Ölüm Vadisi’nde sıcaklık 46°C’ye ulaştı; yetkililer ziyaretçileri uyarı tabelalarıyla bilgilendiriyor.

Hacılar’da ‘Doğamızda Hareket Var’ Etkinliği Çocuklarla Buluştu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından düzenlenen ‘Doğamızda Hareket Var’ etkinliği, Hacılar Cumhuriyet Meydanı’nda çocuklara yönelik çeşitli aktivitelerle dolu bir gün sundu. Etkinlik, ailelerin yoğun katılımıyla renklenirken, Başkan Bilal Özdoğan etkinliğin sosyal etkileşim ve fiziksel aktivite açısından değerli olduğuna dikkat çekti.

Trump’tan 10 Milyar Dolarlık Dava

Donald Trump, Wall Street Journal’a 10 milyar dolarlık dava açtı, Epstein’e mektup iddaları için.

Hatayspor’un Hedefi: Geçen Yıldan Dönüş

Teknik direktör Murat Şahin, Hatayspor’un 1. Lig’de yeniden yükselebilmesi için birlik ve destek çağrısı yaptı.

Yeni Şafak’tan o imama sert tepki

Yeni Şafak yazarı Taha Kılınç Fransa’da yaşayan ve İsrail ile yakın ilişkileri olan imam Hasan Şalgumi’ye tepki gösterdi.

Ayvacık açıklarında 27 kaçak göçmen kurtarıldı

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında 15’i çocuk toplam 27 kaçak göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı.