Rusya: ABD ve İngiltere, Suriye’deki Rus üslerine saldırı planlıyor

Rusya, ABD ve İngiltere’nin Suriye’deki Rus Askeri Üslerine Terör Saldırısı Planladığını İddia Etti

Rusya, Heyet Tahrir Şam (HTŞ) öncülüğündeki cihatçı grupların başkent Şam’ın kontrolünü ele geçirdiği ve Beşar Esad yönetiminin yıkıldığı Suriye’deki Rus askeri üslerine ABD ve İngiltere’nin ‘terör saldırısı’ organize etmeyi planladığını iddia etti. Rusya devlet haber ajanslarından TASS’ın haberine göre, Rusya Özel İstihbarat Servisi (SVR) bugün bir basın açıklaması yaparak, İngiltere istihbarat servislerinin Rusya’nın Suriye’deki askeri tesislerine ‘bir dizi terör saldırısı’ düzenlenmesi planları üzerine çalıştığını ileri sürdü. Açıklamada, İngiltere’nin planlarının, yakın zaman önce yeni yönetim tarafından hapishanelerden salıverilen IŞİD üyelerini kullanmayı öngördüğü iddia edildi.

Rusya, Mi6 ve CIA’e İşaret Etti

SVR’nin açıklamasında, Esad yönetiminin devrilmesinin ardından, ocak ayında görev süresi dolacak olan ABD’deki mevcut yönetim ile İngiltere’nin Suriye’deki durumun istikrarlı hale gelmesini önlemeye çalıştığı savunuldu. Açıklamada, “Daha geniş anlamda, Orta Doğu’da bir kaos durumunu sürdürme amacı güdüyorlar” ifadelerine yer verildi.

Rusya Özel İstihbarat Servisi, Washington ve Londra hükümetlerinin böyle bir durumda ‘bölgede uzun süreli hakimiyetlerini sağlama’ şeklindeki jeopolitik amaçlarını hızla yerine getirebileceklerini varsaydığını, bu emellerin ise şu ana kadar önemli bir bölgesel istikrar faktörü olan Rusya’nın Suriye’nin Akdeniz kıyılarındaki askeri varlığınca engellendiğini ileri sürdü. SVR’nin açıklamasında, İngiltere’nin Mi6 Askeri İstihbarat Servisi ile ABD’nin Merkezi İstihbarat Örgütü CIA’in yakın zaman önce kontrolleri altında bulunan IŞİD mensuplarına Suriye’deki Rus askeri üslerine bir dizi saldırı düzenleme görevi verdiği de iddia edildi. SVR, bu ‘kirli işi’ gerçekleştirmek için ‘teröristlere’ silahlı insansız hava araçları da sağlandığını savundu. İddiaya göre, ABD ve İngiltere ‘IŞİD militanlarının planlanan baskınlarındaki suç ortaklıklarını gizlemek için Hava Kuvvetleri’ne IŞİD hedeflerini vurma emri vermeye devam ederken militanları da önceden bilgilendirdi.

Rusya’nın Suriye’nin batısındaki Lazkiye ilinde Hımeymim Hava Üssü ve Tartus’ta bir donanma üssü bulunuyor. Rusya’nın söz konusu askeri üsleri boşaltacağı haberleri basına yansırken, üslerin akıbetinin ne olacağı henüz netlik kazanmış değil. Beşar Esad, 8 Aralık’ta görevi bırakarak ülkeden kaçmış ve Rusya’ya sığınmıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

Aykut Erdoğdu: Öz vatanımızda sürgün, ana yurdumuzda parya olduk

Silivri’de Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, “Büyük Türk Milleti bu baskıyı hak etmiyor. Bu fedakâr millet, adil, demokratik ve özgür bir ülkede mutlu, huzurlu ve sağlıklı yaşamayı hak ediyor. Hepimizin atası, dedesi yedi cephede vuruşup can vererek bizlere bu güzel vatanı bıraktı. Öz vatanımızda sürgün, ana yurdumuzda parya olduk” ifadelerini kullandı.

Ebru Şallı’nın eşi Uğur Akkuş’tan dikkat çeken Fatih Altaylı paylaşımı: Seni tutuklatacağım demiştim

Ebru Şallı’nın boşanma aşamasındaki eşi Uğur Akkuş’un, Fatih Altaylı’nın gözaltına alınmasının ardından “Ne oldu seni tutuklatacağım dedim!”, “Ben ne dersem yaparım, yavaş yavaş öğreneceksiniz” paylaşımları gündem oldu.

Aracının motoruna baktı, hayatının şokunu yaşadı

Ankara’da Fatih Yavuz, otomobilinin motor kısmına baktığında bir yılanla karşılaştı. Yılanı sopayla çıkaran Yavuz’un o anlara ait görüntüsü cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Suratınızı, dudaklarınızı kaplıyor ve vücuda da yayılıyor: Doktorlar uyardı, insanların yüzde 80’inde var

Suratınızda ve vücudunuzun farklı bölgelerinde garip, beyaz ve hafif şişmiş lekeler dikkat çekmeye başladı. İnsanların yüzde 80’inde bulunan bu tuhaf durumu karşı doktorlar uyarıda bulundu.

Telefonunuza gelen bu mesajı hemen silin: Kargo şirketi adıyla dolandırıcılık yapılıyor!

Son dönemde Almanya’da artan sahte SMS dolandırıcılığı, kullanıcıları mağdur ediyor. “Adres hatası nedeniyle teslim edilemiyor” gibi uyarılarla gelen mesajlar, masum gibi görünse de ciddi bir dolandırıcılık girişiminin parçası olabilir. İşte bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkat etmeniz gerekenler.

Rusya’dan suikast uyarısı… Pandora’nın kutusu açılır

RUSYA, İsrail’in İran’da rejim değişikliği hedefini ve ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’e suikast düzenlenmesi ihtimaline karşı çıktı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Sky News’e verdiği demeçte İran’da rejim değişikliğine ilişkin, “Hayal bile edilemez.