Pakistan’da bombalı saldırı: 4 ölü

Pakistan’da Güvenlik Güçlerine Yönelik Bombalı Saldırı: 4 Ölü, 3 Yaralı

Pakistan’ın Belucistan eyaletinde güvenlik görevlilerini taşıyan araca yapılan bombalı saldırıda dört kişi hayatını kaybetti, üç kişi ise yaralandı.

Polis yetkilisi Naveed Ahmad, yaptığı açıklamada, ülkenin güneybatısındaki Belucistan’ın Ketta kentinde patlayıcının yol kenarında infilak ettiğini belirtti. Patlama sonucunda araçta bulunan dört güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini ve yaralanan üç kişinin tedavi için yakındaki hastanelere sevk edildiğini aktardı.

Saldırının henüz hiçbir grup tarafından üstlenilmediğini kaydeden Ahmad, saldırının Belucistan Kurtuluş Ordusu tarafından düzenlendiği ihtimali üzerinde durduklarını belirtti.

Pakistan İçişleri Bakanı Muhsin Nakvi, yaptığı açıklamada, bombalı saldırıyı kınayarak hayatını kaybeden güvenlik güçlerinin ailelerine başsağlığı diledi.

Belucistan eyaletinde mart sonunda düzenlenen başka bir bombalı saldırıda beş güvenlik görevlisi ölmüş, 12’si ise yaralanmıştı.

Pakistan’daki Saldırılar Hayber Pahtunhva ve Belucistan Eyaletlerinde Artıyor

Pakistan’da silahlı ve bombalı saldırılar, özellikle Afganistan sınırında bulunan Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde yoğunlaşıyor. Peştun ve Beluc etnik gruplarının haklarını savunduklarını iddia eden silahlı gruplar, Pakistan güvenlik güçlerini ve sivilleri hedef alarak saldırılar düzenliyor.

İslamabad, Pakistan Talibanı’nın Afganistan’da konuşlandığını ve saldırılarını buradan organize ettiğini savunurken Afganistan yönetimi ise bu iddiaları reddediyor.

Related Posts

796 bebeğin cenazesini septik çukurundan çıkartacaklar

İrlanda’da Katolik Kilisesi’ne bağlı bir yurt bahçesinde gömülü 796 bebeğin kalıntılarını bulmak için uluslararası uzmanlar kazıya başladı. Uzmanlar, septik çukurda üst üste yığılan kemikleri çıkarıp kimliklendirmeye çalışacak.

Müstehcenlik suçlaması ile yargılanan Türk fenomen tesettüre girdi

Sosyal medya hesabından yaptığı ‘müstehcen’ içerikli paylaşımlar ile tanınan ve hakkında “zincirleme şekilde müstehcenlik” suçundan 5 yıl 3 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenen Merve Taşkın, tesettürlü paylaşımı ile gündem oldu.

Yapay zeka, tarımı sessizce dönüştürüyor! Teknoloji toprakla buluşuyor

Tarım sektörü, yapay zekanın (AI) sunduğu yeniliklerle adeta bir devrim yaşıyor. Sensörlerden makine öğrenimine, dronlardan otonom traktörlere kadar yapay zeka teknolojileri, tarımda verimliliği artırıyor, kaynak kullanımını optimize ediyor ve …

Ekonomik güç merkezi olabiliriz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Malezya’da, Türkiye-ASEAN Sektörel Diyalog Ortaklığı Üçlü Toplantısı’nda konuştu. Bakan Fidan, “Türkiye ve ASEAN lojistik koridorların kalbinde yer alıyor. Bu anlamda bağlantısallık açısından önemli roller oynayabiliriz. Bölgemizde ekonomik faaliyetin merkezi olarak hareket edebiliriz” dedi.

Hakan Fidan’dan dikkat çeken açıklama: KCK bütün bileşenleri ve unsurlarıyla tehdit olmaktan çıkana dek teyakkuzda kalmaya devam edeceğiz

Hakan Fidan’dan dikkat çeken açıklama: KCK bütün bileşenleri ve unsurlarıyla tehdit olmaktan çıkana dek teyakkuzda kalmaya devam edeceğiz

Muharrem İnce’den ‘silah bırakma’ çıkışı! ‘Tiyatro’ dedi, tepki gösterdi: ‘İnandırıcı değil’

Terör örgütü PKK’nin bu sabah sembolik olarak silah bırakmasına, geçen günlerde CHP’ye geri dönen Muharrem İnce’den sert tepki geldi. “Yaşadığımız ikinci Habur olayıdır” diyen İnce, “30 teröristi bir alana toplayıp, üç beş silahı yakma görüntüsü inandırıcı değildir” ifadesini kullandı.