New York Times: İsrail, Hamas’ı bombalama kurallarını gevşetti, çok fazla sivil öldü

İsrail’in Gazze’ye Düzenlediği Saldırılarda Sivillerin Hayatı Tehlikede! – Yeni Gelişmeler

Yeni bir makaleye göre, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında sivillerin yaşamını yitirmesi, “bombalama kurallarını gevşetme” kararlarına bağlı. New York Times (NYT) gazetesinde yayımlanan bu makalede, 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in Gazze saldırılarında sivillerin hayatının gözetilmediği ortaya konuldu.

İsrail’deki birçok asker, yetkili ve Gazze’deki mağdurlarla yapılan röportajlar, İsrail’in sivillerin hayatını hiçe saydığı yeni uygulamaları ortaya çıkardı. 7 Ekim 2023’te verilen saldırı emri, çağdaş savaş tarihinin en yoğun bombardımanlarından biri olarak nitelendirildi ve sivilleri hedef alan bu emir, Hamas üyelerini dahi evlerindeyken hedef alınabilir hale getirdi.

İsrailli üst düzey askeri yetkililer, ülkenin varoluşsal tehdit altında olduğunu düşünerek angajman kurallarını değiştirdiklerini belirtirken, yapılan derinlemesine araştırmalar sivillerin korunmasını ciddi şekilde zayıflattıklarını gösterdi.

İsrail’in sivil katliamındaki artışın nedenlerinin detaylandırıldığı makalede, ülkenin yapay zekadan da yararlanarak bilgi topladığı ve bu bilgileri kullanarak hedef tespiti yaptığı belirtiliyor. Yapay zeka tabanlı hedeflerde, İsrailli komutanların sivil kayıpları öngördüğü Hamas liderlerine yönelik saldırılar onayladığı ifade ediliyor.

Makalede ayrıca, İsrail’in son zamanlarda uluslararası baskılar sonucu sivillere yönelik angajman kurallarını sıkılaştırdığı ancak bunların hala yeterince sıkı olmadığı vurgulanıyor. Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırımla yargılanan İsrail’in, sivillere yönelik çok çeşitli bombalar kullandığı da belirtilen haberler arasında.

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği bu saldırılar, uluslararası toplumda da endişe yaratmaya devam ediyor ve olaylar yakından takip ediliyor.

​​​​​​​

Related Posts

ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Suriye’de iç savaş birkaç ay değil, birkaç hafta uzakta

ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Suriye’de iç savaş birkaç ay değil, birkaç hafta uzakta

MHP’li Semih Yalçın’dan, Müsavat Dervişoğlu’na hakaret dolu sözler: ‘Sümüklü böcek, azgın horoz, yetiştiği kapıya ürüyor!’

MHP’li Semih Yalçın, yeni “süreci” eleştiren İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu’na yönelik hakaret içerikli ifadeler kullandığı açıklamasında, “Dervişoğlu’nun; hem Sayın Genel Başkanımıza, hem de partimize dönük dayanaksız itham ve tenkitlerinin, seviyesizce karalama çabalarının arkasında, akletme zafiyeti yatmaktadır” dedi. Yalçın, Dervişoğlu hakkında “sümüklü böcek”, “azgın horoz”, “kendini bilmez”, “müfteri” gibi ifadeler kullandı.

Motosiklet park halindeki midibüse çarptı: Feci kaza 2 can aldı

Antalya’nın Alanya ilçesinde park halindeki midibüse arkadan çarpan motosikletin sürücüsü Kazım Alış (24) ile beraberindeki Medine Badirova (25) hayatını kaybetti.

15 milyon kişinin genetik bilgilerine sahip şirket iflas sonrası 256 milyon dolara satılıyor

Biyoteknoloji şirketi Regeneron Pharmaceuticals, iflas sürecindeki genetik test devi 23andMe’nin “neredeyse tüm varlıklarını” 256 milyon dolara satın alıyor. Satın alma kararı, 23andMe’nin mart ayında iflas koruması başvurusu yapmasının ardından düzenlenen iflas müzayedesinde alındı.

Hint şarkıcıdan Türkiye’ye boykot: Ülkeme karşı olanları eğlendirmeyeceğim

Hindistanlı şarkıcı Rahul Vaidya Antalya’da bir düğünde sahne alması için kendisine teklif edilen yaklaşık 2,3 milyon TL’lik bir teklifi reddettiğini açıkladı. Vaidya, Türkiye’nin Hindistan Pakistan çatışmasında Pakistan’a açık desteğini eleştirerek …

Kamyonet kasasından düşen otel çalışanı felaketi yaşadı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde kapalı kasa kamyonetin arkasından düşerek ağır yaralanan otel personeli, kaldırıldığı hastanede 8 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.