Kolombiya lideri Petro’dan Trump’ın yeni yasa tasarısına karşı eylem çağrısı

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro’dan ABD’deki Kolombiyalılara protesto çağrısı

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, ABD’deki Kolombiyalılara yönelik bir çağrıda bulunarak, ülkede yaşayan göçmen işçileri etkileyebilecek olası havale vergisine karşı çıkma çağrısı yaptı. Petro, sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, ABD Kongresi’nin onaylaması durumunda Kolombiya’ya ailelerine gönderdikleri paralar üzerinden vergilendirilecek olan yasa tasarısını protesto etme çağrısında bulundu.

Kolombiya’ya yaptıkları işçi dövizleriyle ilgili verilere göre geçen yıl 11,8 milyar ABD dolarının üzerinde bir miktarın ülkeye geldiğini belirten Petro, ABD’deki Kolombiyalı işçilerin bu duruma karşı seslerini yükseltmeleri gerektiğini ifade etti.

Trump yönetimi tarafından sunulan yasa tasarısının, göçmenlerin yurt dışına gönderdikleri paralara ek vergi getirmeyi amaçladığını ve bu durumun özellikle belgesiz göçmenleri hedef aldığını vurgulayan Petro, Kolombiya Kongresi’nin de benzer bir karar alarak ABD’ye karşılık vermesi gerektiğini söyledi.

One Big Beautiful Bill adlı yasa tasarısının sadece ABD vatandaşları veya yasal statüye sahip kişilerin yaptığı havaleleri vergi dışı bıraktığını belirten Petro, bu durumun Kolombiyalı işçilerin gelirlerinde düşüşe neden olabileceğini dile getirdi.

Related Posts

115 kişiye mezar olan Penta Park davasında sanıkların tahliye talebine ret

6 Şubat depremlerinde 115 can kaybının yaşandığı Penta Park Sitesi’ne ilişkin davada mahkeme, tutuklu sanıkların tahliye talebini reddetti.

Devlet Bahçeli: İran’a yapılan operasyon Türkiye’ye verilmiş sinsi mesaj

İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sert bir açıklama yaptı.

Kara kutulardan biri bulundu; Hindistan’daki uçak kazasında en az 266 kişi öldü

Kara kutulardan biri bulundu; Hindistan’daki uçak kazasında en az 266 kişi öldü

Gazze’de can kaybı 55 bin 207 oldu

Terör devleti İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana yoğun saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısı 55 bin 207’ye, yaralı sayısı 127 bin 821’e yükseldi.

Güneş’in güney kutbuna ait ilk görüntüler paylaşıldı

Güneş’in güney kutbuna ait 64 milyon kilometre uzaklıktan elde edilen ilk görüntüler paylaşıldı.

Gaziosmanpaşa’nın iradesine çöktüler

AKP’li Eray Karadeniz’e Erdoğan ve Bahçeli’nin fotoğrafı hediye edildi, o da konuşmasında Erdoğan’a teşekkür etti. FETÖ övgüleri ise arşivlerden çıktı.