İsrail ordusu İran’dan atılan 10 İHA’yı engellediğini iddia etti

Ordu kaynaklarından gelen bilgilere göre, bugün sabah saatlerinde İsrail’in kontrolünde olan Golan Tepeleri’nde, İran menşeli insansız hava araçlarının tespit edilmesi sonrasında alarm durumuna geçildi.

İddialara göre, İran’dan fırlatılan 10 insansız hava aracından 7 tanesi ülke hava sahasına girmeden engellendi ve düşürüldü.

İran ve İsrail arasındaki çatışma İran’a ait İHA saldırılarıyla devam ediyor

13 Haziran’da başlayan çatışmalar kapsamında İsrail, İran’ın çeşitli şehirlerindeki nükleer tesisler başta olmak üzere üst düzey askeri yetkililerine yönelik geniş çaplı saldırılar gerçekleştirdi.

Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve birçok üst düzey komutan ile 9 nükleer bilim insanının hayatını kaybettiği saldırılarda toplamda 224 sivilin de öldüğü rapor edildi.

İran’ın İsrail’e yaptığı balistik füze saldırısında ise 24 kişinin hayatını kaybettiği ve 500’den fazla kişinin yaralandığı belirtildi.

Çok sayıda ülke, Türkiye de dahil olmak üzere İsrail’in eylemlerini kınadı.

Related Posts

Bolsonaro’ya ev hapsi

Brezilya mahkemesi, darbe planlamakla suçlanan eski Brezilya Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro hakkında ev hapsi kararı aldı.

Hakkari’de endişeli bekleyiş: Rojda Asmin’den hala iz yok

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 16 Temmuz’da evden çıkıp, geri dönmeyen Rojda Asmin Ediş’i arama çalışmaları sürüyor.

Başakşehir’de kadın cinayeti

İstanbul Başakşehir’de bir kişi, tartıştığı eşini bıçakla öldürdü.

Los Angeles’ta araç kalabalığa daldı: En az 20 yaralı

Los Angeles’ta bir arabanın kalabalığın arasına dalması sonucu dördü ağır olmak üzere en az 20 kişi yaralandı.

Buraya gitmeden önce bir daha düşünün… Ölüm Vadisi’nde ‘ölüm’ sıcaklığı

ABD’nin California eyaletindeki Ölüm Vadisi’nde sıcaklık 46°C’ye ulaştı; yetkililer ziyaretçileri uyarı tabelalarıyla bilgilendiriyor.

Hacılar’da ‘Doğamızda Hareket Var’ Etkinliği Çocuklarla Buluştu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından düzenlenen ‘Doğamızda Hareket Var’ etkinliği, Hacılar Cumhuriyet Meydanı’nda çocuklara yönelik çeşitli aktivitelerle dolu bir gün sundu. Etkinlik, ailelerin yoğun katılımıyla renklenirken, Başkan Bilal Özdoğan etkinliğin sosyal etkileşim ve fiziksel aktivite açısından değerli olduğuna dikkat çekti.