Ekrem İmamoğlu’ndan ‘bilirkişi’ soruşturması sonrası ilk açıklama: ‘Gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır…’

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Hakkında Soruşturma Başlattı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu sabah düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamalar nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bazı soruşturmalarda bilirkişilik yapan kişiyi hedef gösterme ve etkilemeye teşebbüs iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

İmamoğlu’dan Son Dakika Açıklaması

Soruşturmanın ardından İmamoğlu, X hesabından yapmış olduğu bir paylaşımla, “Bize yapılan her hukuksuzluğu, her adaletsizliği Türk Milletiyle paylaşacağız. Kimsenin hakkını yemeyeceğiz hakkımızı da yedirmeyeceğiz. Daha konuşmam bitmeden hakkımda soruşturma başlatılıyor. Bu haksız müdahalelere cevap vermek adil yargılamayı etkilemek değil, tam tersine hukukun bağımsızlığını savunmaktır. Belgelerle açıkladığım hukuksuz işlerle ilgili de jet hızıyla soruşturma bekliyorum. Bu hukuksuz iş ve işlemleri haber yapan basın kuruluşları ve paylaşan vatandaşlar hakkında soruşturma açmak da sansürün dik alasıdır” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, paylaşımını “Gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır” notuyla sonlandırdı.

Ekrem İmamoğlu’nun Basın Toplantısındaki Konuşması

Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’de düzenlenen “Turpun Büyüğü” başlıklı basın toplantısında yargının siyasallaşmasına yönelik eleştirilerini dile getirdi. İmamoğlu, bilirkişi Satılmış Büyükcanayakın’ın kendisine ve CHP’li belediyelere yönelik soruşturmalarda görevlendirildiğini belirterek, “Heybedeki turpun adı Satılmış Büyükcanayakın” şeklinde ifade etti.

İmamoğlu, hazırladığı bilirkişi raporlarını kamuoyuyla paylaşırken var olmayan bir bilirkişi raporunun kendisine yönelik davalarda soruşturma dosyasına girdiğini açıkladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Soruşturma Başlattı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bilirkişi Satılmış Büyükcanayakın ile ilgili açıklamalarda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında hızlı bir şekilde soruşturma başlatma kararı aldı.

Related Posts

Zelenski: Rusya, Kuzey Kore yapımı füze kullandı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, 12 kişinin hayatını kaybettiği Kiev saldırısında Rusya’nın Kuzey Kore yapımı balistik füze kullandığını belirtti.

Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler 25 Nisan 2025

Son depremler…Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler.. 25 Nisan 2025 deprem son dakika haberleri haberin detayında…Artçı deprem mi oldu? Son deprem büyüklüğü ne kadar? Yakınımdaki depremler nelerdir? Anlık deprem mi oldu? Son dakika canlı deprem Türkiye haritası..Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü ve AFAD deprem haberleri..İstanbul’da deprem mi oldu? Ankara’da deprem mi oldu? İzmir’de deprem mi oldu? Hangi illerde deprem oldu ve hissedildi? Bugün deprem mi oldu? Deprem ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? En son hangi bölgede deprem oldu? Deprem haberleriyle ilgili en çok merak edilenlerin cevabı haberde..

Deprem sonrası hırsızlar iş başında: Evlere girmeye çalıştılar

İstanbul’da meydana gelen deprem sonrası iki kadın, vatandaşların panikle terk ettiği binaya hırsızlık amacıyla girdi. Binada yaşayan bir kişi tarafından fark edilen şüpheliler, hızla olay yerini terk etti.

72 kişiye mezar olmuştu! İsias Otel davasında kamu görevlileri hakim karşısında

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerde Adıyaman’daki İsias Otel’in yıkılması sonucu 72 kişi hayatını kaybetmişti. Otelin yıkılmasında kusuru bulunan kamu görevlileri ilk kez hakim karşısına çıktı.

Denizli’de 3.9 büyüklüğünde deprem

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Son dakika Denizli’de deprem mi oldu? Az önce deprem Denizli’de nerede oldu? Denizli deprem Kandilli ve AFAD son depremler listesi 24 Nisan 2025

Son dakika Denizli deprem haberleri..Denizli’de deprem mi oldu? Az önce deprem Denizli’de nerede oldu? Denizli Kandilli ve AFAD son depremler.. 24 Nisan 2025 Denizli deprem son dakika haberleri haberin detayında…Artçı deprem mi oldu Denizli’de? Denizli son deprem büyüklüğü ne kadar? Denizli’de ve Denizli yakınındaki depremler nelerdir? Denizli’de anlık deprem mi oldu? Son dakika Denizli canlı deprem haritası..Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü ve AFAD Denizli deprem haberleri.. Denizli’de hangi ilçelerde deprem oldu ve hangi ilçelerde en çok hissedildi? Bugün Denizli’de deprem mi oldu? Deprem Denizli’de ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? En son Denizli’de nerede deprem oldu? Denizli deprem haberleriyle ilgili en çok merak edilenlerin cevabı haberde..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir