Depremlerin etkilediği Malatya’nın ihracatı arttı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı: Depremin Etkisiyle İhracatta Artış!

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, yaptığı açıklamada, “asrın felaketi” olarak nitelendirdiği depremin, Malatya’yı olumsuz etkilediğini belirtti. Hatay’dan sonra yapı stoku en fazla hasar gören kentin Malatya olduğunu vurguladı.

Sadıkoğlu, depremin kent ekonomisini de olumsuz etkilediğini ifade ederek, 1. ve 2. organize sanayi bölgelerinde bulunan fabrikaların çoğunun depremden zarar görmediğini ve bu durumun büyük bir şans olduğunu söyledi.

Depremin yarattığı olumsuzluklar nedeniyle nitelikli işçi göçü yaşandığını ve işçilerin konaklama sorunu yaşadığını belirten Sadıkoğlu, bu durumun üretim ve ihracatı olumsuz etkilediğini dile getirdi. İhracatlarının 2023 yılında yüzde 13 düşüşle 392 milyon dolara gerilediğini ifade etti.

“İhracat Rakamlarında Artış Var!”

Sadıkoğlu, kentte yeni konutların inşa edilmesi ve işçilerin yaşam alanlarına erişiminin sağlanmasıyla dışarıya göçün önüne geçildiğini belirterek, bu durumun üretim rakamlarına olumlu katkı sağladığını söyledi.

2024 yılında ihracat rakamlarının arttığını kaydeden Sadıkoğlu, ihracatlarında yüzde 8,7’lik bir büyüme yaşandığını ve toplamda 426 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiğini açıkladı. Malatya’nın çeşitlendirilmiş sanayi yapısına sahip olduğuna dikkat çeken Sadıkoğlu, kuru kayısının yanı sıra diğer sektörlerde de önemli ihracat potansiyeli bulunduğunu belirtti.

Sadıkoğlu, 2024 yılında kentteki organize sanayi bölgelerinde yapılan kuru kayısı ihracatının yaklaşık 211 milyon dolar, iklimlendirme ürünlerinde 12 milyon 762 bin dolar ve makine-aksamlarında 26 milyon 221 bin dolar değerinde olduğunu aktardı.

Sanayideki çeşitliliğin istikrarlı üretim ve ihracat için önemli olduğunu vurgulayan Sadıkoğlu, farklı kalemlerde ihracat yapmanın önemine işaret etti. Çeşitlendirilmiş sanayide üretimin sürekli devam ettiğini belirtti.

Related Posts

Liste değişti: Tarım Bakanlığı sahte markaları ifşa etti!

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesini güncelledi. Yeni listede peynirden zeytinyağına kadar birçok üründe taklit ve tağşiş tespit edildi.

Fed finansal istikrara yönelik en büyük riski açıkladı!

ABD Merkez Bankası finansal istikrara yönelik en büyük riski açıkladı. Finansal İstikrar Raporu’nda politika belirsizliklerine ve ABD’nin borcuna da dikkat çekildi.

Şimşek’ten 41 milyar dolarlık borç planı: Türkiye’nin geleceği proje finansmanına emanet

Bakan Şimşek, 6 uluslararası finans kuruluşuyla yapılan anlaşmalarla Türkiye’ye 41 milyar dolarlık uzun vadeli proje finansmanı sağlanacağını açıkladı. Kaynaklar, altyapı ve dönüşüm projelerinde kullanılacak.

Petrol fiyatlarındaki gerilemenin Türkiye’nin enerji faturasını hafifleteceği öngörülüyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın “kurtuluş günü” olarak nitelendirdiği 2 Nisan’dan bu yana Brent petrol yüzde 10,5 düşerek yaklaşık 7,8 dolar, WTI ham petrol ise yüzde 10,7 azalarak yaklaşık 7,6 dolar değer kaybetti.

Uluslararası kuruluş Türkiye’nin kredi notunu açıkladı! İmamoğlu vurgusu dikkat çekti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global Türkiye’nin kredi notlarını BB-/B olarak teyit etti, görünümü ise “durağan” olarak belirledi.

Mevduat faizinde yeni rekor: 1 Milyon TL’nin getirisi fırladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) geçen hafta politika faizini artırmasından sonra, bankalar arası rekabet yeniden hız kazandı. Haftanın son işlem gününde, bazı bankalarda mevduat faizleri yüzde 52 seviyesine kadar yükseldi. 32 günlük vadede 1 milyon TL’nin getirisi de belli oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir