Bursa’da Kestel ve Gürsu alternatif üretimleri konuştu

Bursa’da Kimyasal İlaçlamalara Alternatif Üretim Teknikleri Konuşuldu

BURSA (İGFA) – Bursa’nın Kestel ilçesinde kimyasal ilaçlamalara karşı alternatif üretim teknikleri konusunda gece eğitimi düzenlendi. Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Kestel İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Kestel ve Gürsu Ziraat Odası başkanlıklarının desteğiyle düzenlenen eğitimde, üretici çiftçilere alternatif üretim teknikleri konusunda bilgi verildi.

Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele etmenin yanı sıra kimyasal ilaçlamalara alternatif üretim teknikleri ve toprak düzenlemeleri konularında yapılan bilgilendirme toplantısına çiftçiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda, çiftçilere kimyasal mücadelenin en son çare olduğu ve öncelikle kültürel önlemlerin, ardından biyolojik ve biyoteknik mücadele tekniklerinin uygulanması gerektiği vurgulandı.

Related Posts

MHP’li Semih Yalçın’dan, Müsavat Dervişoğlu’na hakaret dolu sözler: ‘Sümüklü böcek, azgın horoz, yetiştiği kapıya ürüyor!’

MHP’li Semih Yalçın, yeni “süreci” eleştiren İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu’na yönelik hakaret içerikli ifadeler kullandığı açıklamasında, “Dervişoğlu’nun; hem Sayın Genel Başkanımıza, hem de partimize dönük dayanaksız itham ve tenkitlerinin, seviyesizce karalama çabalarının arkasında, akletme zafiyeti yatmaktadır” dedi. Yalçın, Dervişoğlu hakkında “sümüklü böcek”, “azgın horoz”, “kendini bilmez”, “müfteri” gibi ifadeler kullandı.

Motosiklet park halindeki midibüse çarptı: Feci kaza 2 can aldı

Antalya’nın Alanya ilçesinde park halindeki midibüse arkadan çarpan motosikletin sürücüsü Kazım Alış (24) ile beraberindeki Medine Badirova (25) hayatını kaybetti.

15 milyon kişinin genetik bilgilerine sahip şirket iflas sonrası 256 milyon dolara satılıyor

Biyoteknoloji şirketi Regeneron Pharmaceuticals, iflas sürecindeki genetik test devi 23andMe’nin “neredeyse tüm varlıklarını” 256 milyon dolara satın alıyor. Satın alma kararı, 23andMe’nin mart ayında iflas koruması başvurusu yapmasının ardından düzenlenen iflas müzayedesinde alındı.

Hint şarkıcıdan Türkiye’ye boykot: Ülkeme karşı olanları eğlendirmeyeceğim

Hindistanlı şarkıcı Rahul Vaidya Antalya’da bir düğünde sahne alması için kendisine teklif edilen yaklaşık 2,3 milyon TL’lik bir teklifi reddettiğini açıkladı. Vaidya, Türkiye’nin Hindistan Pakistan çatışmasında Pakistan’a açık desteğini eleştirerek …

Kamyonet kasasından düşen otel çalışanı felaketi yaşadı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde kapalı kasa kamyonetin arkasından düşerek ağır yaralanan otel personeli, kaldırıldığı hastanede 8 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Çok konuşulacak AKP kulisi: “Erdoğan’ın ‘belediyeler’ planından parti yöneticilerinin ve ilgili bakanların haberi yoktu”

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan, yerel yönetimlerle ilgili yeni düzenleme planından AKP yöneticilerinin ve ilgili bakanların haberi olmadığını iddia eden Nefes yazarı Nuray Babacan, “Küçük bir grubun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la kurguladığı plan, henüz hiçbir kurulun önüne gelmemiş” dedi.