Bakanlıktan Narin Güran davasıyla ilgili açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Gündemdeki Konuları Değerlendirdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Anadolu Ajansı Editör Masası programında önemli açıklamalarda bulundu.

“Bakanlık İçin Önemli Mücadeleler Var”

Sıla bebek ve Narin cinayeti davalarında, bakanlık avukatlarının faillerin en ağır cezayı alması için çalıştığını söyleyen Göktaş, şu ifadelerde bulundu:

  • İlk günden itibaren hem Narin’in hem de Sıla’nın davasına bakanlık olarak müdahil olduk. Özellikle her iki dava için bakanlığımızın Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde özel ekipler oluşturduk.
  • Bugün Diyarbakır’da Narin kızımızın davasını takip etmek için 5 avukatımız bulunuyor. Ayrıca Tekirdağ’daki avukatlarımız da Sıla bebek davasını takip ediyor. Soruşturmanın her aşamasını titizlikle takip ettik.
  • Narin kızımızın mahkemesinde onun hukuki haklarını savunan yine biziz. Bu iki davanın da faillerinin en ağır cezayı alması için bakanlık avukatlarımız büyük bir mücadele veriyor.

“Sonuçlar Yakında Açıklanacak”

Bakan Göktaş, davaların ne zaman sonuçlanacağına ilişkin, “Sıla’nın davası henüz sonuçlanmadı, belki bir duruşma daha olabilir. Ancak Narin kızımızla ilgili ikinci duruşma. Sonuçların yakında açıklanmasını bekliyoruz. İki kızımızın katillerinin en ağır cezayı almaları için takipçisi olacağız” dedi.

Bakan Göktaş, Narin Güran’ın yaşadığı köydeki diğer çocuklar hakkında da şunları söyledi: “Köydeki diğer çocuklar için psikososyal destek ekibi oluşturduk, çocuklara yönelik bir rapor hazırladık. Travmaları atlatmaları için çalışmalarımız devam ediyor.”

Bakan Göktaş, Türkiye’de çocukların sosyal medya kullanımı konusunda yapılan düzenlemelere ilişkin, “Çocukları korumak için önemli bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğu ortada. Bakanlık olarak mevzuat çalışmalarımıza başladık. Bu yasal düzenleme cezai yaptırımları da içerecek. Yaş sınırı konusunda ise çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Related Posts

Altın almaya geldi bileklik çaldı!

Altın alma bahanesiyle kuyumcuya giren bir kadın, vitrindeki bilekliği çaldı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Meksika’da dehşet: Kayıp müzik grubu üyelerinin hepsinin cesedi bulundu!

Meksika’da dehşet: Kayıp müzik grubu üyelerinin hepsinin cesedi bulundu!

CHP’den 5. dalga İBB operasyonuna ilk tepki

CHP’den 5. dalga İBB operasyonuna ilk tepki

Gazzelilerin kanı Paris’te aktı

Terör devleti İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırım devam ederken dünyanın farklı yerlerinden işgalci yapıya tepki ve eleştiriler gelmeye devam ediyor.

Gazze’ye saldırılar duracak mı: İsrail’den ABD’nin ateşkes teklifine onay

ABD Başkanı Donald Trump’ın Özel Temsilcisi Witkoff’un hazırladığı ateşkes planını onaylayan İsrail, diğer yandan Gazze’yi ele geçirme planını da adım adım uygulamaya devam ediyor. Tel Aviv yönetimi lehine olduğu belirtilen teklife Hamas ise temkinli yaklaşıyor.

İşçilerin alın teri gasp edildi: Aylardır maaşlarını alamıyorlar!

Elazığ’ın Maden ilçesinde faaliyet gösteren SSS Yıldızlar Holding’e bağlı fabrikada çalışan işçiler, aylardır maaşlarını alamadıklarını ve işten çıkarıldıklarını iddia etti. İşçiler, haklarını aramakta zorluk yaşadıklarını belirtirken, yetkililer sessiz.