Bakan Işıkhan: Deprem Bölgesinde İstihdam Artışı Sağladık

İstihdam Artışı Sağlandı: Bakan Işıkhan Açıkladı

(ANKARA) – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, depremlerin bölge illerinde çalışma hayatına olan olumsuz etkilerini en aza indirme ve nitelikli işgücünün yetiştirilmesini sağlama amacıyla politikaların devam ettiğini söyledi.

İstihdamın arttığı belirtilen bakan, depremden etkilenen illerin istihdam sayısının önceki döneme göre arttığını belirtti. Bakan Işıkhan, “İstihdam sayımızı, illerimize özgü ve ihtiyaca dayalı uygulamalarımız sayesinde deprem öncesi dönemin daha da üstüne taşıdık. 6-7 Şubat depremlerinin bölge illerinde çalışma hayatına yönelik olumsuz etkilerini en aza indirmek ve nitelikli işgücünün yetiştirilmesini sağlamak amacıyla politikalarımızı sürdürüyoruz. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla; mesleki eğitim kurslarında ve işbaşı eğitim programlarında istihdam yükümlülük oranını düşürmeye, istihdam taahhüt süresini azaltmaya bu yılın sonuna kadar devam edeceğiz. Aktif işgücü piyasası programlarımız ile istihdamımızı güçlendireceğiz” dedi.

Ek olarak, Işıkhan deprem bölgesinde normalleşme sürecine girildiğini belirterek, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde, mesleki eğitim kursları veya işbaşı programlarında istihdam taahhüt oranı yüzde 70’den yüzde 30’a, istihdam süresi, fiili kurs gününün 2 katından 1 katına düşürüldüğünü açıkladı. Adana, Diyarbakır, Gaziantep (İslahiye ve Nurdağı hariç), Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa’da ise mesleki eğitim kursları veya işbaşı programlarında, istihdam taahhüt oranı yüzde 70’den yüzde 40’a, istihdam süresi, fiili kurs gününün 2 katından 1,5 katına düşürüldüğünü belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: ANKA / Güncel

Related Posts

İddia: Berat Albayrak yeni kabinede Ticaret veya Enerji Bakanlığına gelebilir

İddia: Berat Albayrak yeni kabinede Ticaret veya Enerji Bakanlığına gelebilir

Bankalar yarışa girdi: En düşük ihtiyaç kredisi faizi açıklandı

İhtiyaç kredisi talebindeki azalma bankaları harekete geçirdi. BDDK verilerine göre kredi hacmi dört haftanın ardından düşerken, bazı bankalar faiz oranlarını aşağı çekti. 100 bin TL’lik kredi için geri ödeme tutarı 132 bin TL’ye kadar geriledi. Bu düşüş, finansman maliyetlerinde rahatlama getirdi.

Borsada iki hisseye kredili işlem yasağı

Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamaya göre, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) iki şirkete bir süreliğine kredili işlem yasağı geldi. Açıklamada, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na ait MRGYO.E işlem …

Sigorta sektörünün prim üretimi yüzde 52 arttı

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Uğur Gülen, sigorta sektörünün prim üretiminin yüzde 52, aktif büyüklüğünün ise yüzde 47 arttığını belirtti.

‘Zirve’ yolcusu şefleri yetiştiriyor

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde başlatılan ‘Zirvenin Şefleri’ programıyla gençler, usta şeflerden mutfak eğitimi alıyor. Şimdiye kadar 350 öğrencinin yararlandığı program, staj ve iş fırsatları sunarken gastronomi bölümüne ilgiyi artırarak yüzde 100 doluluğa ulaşmasını da sağladı.

Havuzun taşları

Dervişe sormuşlar: “Yârdan ayrılmaktan korkar mısın?” Dedik ya, bizim derviş az değişik adamdır. Kimine beklediği yerden, kimine ummadığı köşeden verir cevabı. Bu kez, dümdüz söylemiş: Ayrılık, yârin kendisinden başka biri olduğunu düşünenin korkusudur. Yâr öyledir ki araya “ve” de girmez, “-ile” de girmez. “Yâr benim, ben de yârimim” demek zaittir. Zira “yâr benim” demek, yâr ile kendi aranda bir mesafe olduğunu ihsas ettirir ki insanın yârinin olmadığına delalet eder. Meraklı ya dervişe soru soranlar.