Bakan Fidan: Suriye’de silahlı gruplar tek bir ordu çatısı altında toplanmalı

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Bölge Ülkeleriyle İstikrarı Önceleyen Bir Politika İzliyoruz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, güncel bölgesel ve küresel gelişmelere ilişkin Suudi Arabistan merkezli Asharq News televizyonuna değerlendirmede bulundu.

Fidan, yabancı güçlerin bölgeye aşırı şekilde müdahale etmesinin, kendi ülke çıkarlarını değil başka ülkelerin çıkarlarını savunmanın sonuçlarını Suriye’de gördüğümüzü belirtti. Yeni dönemde Suudi Arabistan, BAE, Katar, Mısır, Ürdün ve Irak gibi bölge ülkeleriyle istikrarı önceleyen bir politika üretmeye çalıştıklarını vurgulayan Fidan, savaş, bölünme ve istikrarsızlık yerine bölgede değişim ve barışın hakim olmasını arzuladıklarını dile getirdi.

“Suriye’de Terörizme Yer Verilmemeli”

Fidan, Suriye’deki yeni yönetimden beklentilerini paylaşarak, terör örgütlerine asla yer verilmemesi, azınlıklara saygı gösterilmesi, kapsayıcı bir hükümetin kurulması ve ülkenin toprak bütünlüğünün sağlanması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin yeni yönetime özel taleplerle gitmediğini belirten Fidan, bölge ülkelerinin istikrarına destek olacak bir yönetim ve davranışlar beklediklerini dile getirdi.

“Suriye’de Silahlı Gruplar Bir Ordu Çatısı Altında Toplanmalı”

Fidan, Suriye’deki silahlı grupların tek bir ordu çatısı altında toplanması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye’nin bu konuda yapıcı etkisini kullandığını belirtti. Kuzeyde bulunan ve Türkiye’ye yakın olan grupları milli orduya katılmaları konusunda teşvik ettiklerini aktaran Fidan, aynı şekilde güneydeki grupların da benzer şekilde hareket etmelerini umut ettiklerini söyledi.

Fidan, İsrail’in Suriye’ye yönelik politikalarını eleştirerek, bölge ülkelerinin bu duruşa karşı çıktığını ve çıkmaya devam edeceklerini belirtti. İsrail’in Suriye’ye askeri ve siyasi olarak zarar verici tavırlar sergilemesini provokasyon olarak nitelendirdi.

Related Posts

Bolsonaro’ya ev hapsi

Brezilya mahkemesi, darbe planlamakla suçlanan eski Brezilya Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro hakkında ev hapsi kararı aldı.

Hakkari’de endişeli bekleyiş: Rojda Asmin’den hala iz yok

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 16 Temmuz’da evden çıkıp, geri dönmeyen Rojda Asmin Ediş’i arama çalışmaları sürüyor.

Başakşehir’de kadın cinayeti

İstanbul Başakşehir’de bir kişi, tartıştığı eşini bıçakla öldürdü.

Los Angeles’ta araç kalabalığa daldı: En az 20 yaralı

Los Angeles’ta bir arabanın kalabalığın arasına dalması sonucu dördü ağır olmak üzere en az 20 kişi yaralandı.

Buraya gitmeden önce bir daha düşünün… Ölüm Vadisi’nde ‘ölüm’ sıcaklığı

ABD’nin California eyaletindeki Ölüm Vadisi’nde sıcaklık 46°C’ye ulaştı; yetkililer ziyaretçileri uyarı tabelalarıyla bilgilendiriyor.

Hacılar’da ‘Doğamızda Hareket Var’ Etkinliği Çocuklarla Buluştu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından düzenlenen ‘Doğamızda Hareket Var’ etkinliği, Hacılar Cumhuriyet Meydanı’nda çocuklara yönelik çeşitli aktivitelerle dolu bir gün sundu. Etkinlik, ailelerin yoğun katılımıyla renklenirken, Başkan Bilal Özdoğan etkinliğin sosyal etkileşim ve fiziksel aktivite açısından değerli olduğuna dikkat çekti.