Aydın Tarım Fuarı’nda Büyük Başarı

Sektörün en önemli buluşma noktalarından biri haline gelen 12. Uluslararası Aydın Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı, bu yıl 580 markayı ve yaklaşık 500 bin ziyaretçiyi ağırlayarak büyük bir başarıya imza attı. Fuar kapsamında 7 milyar 500 milyon TL değerinde sıcak satış gerçekleşti.

Tarım, gıda ve hayvancılık sektörlerindeki ulusal ve uluslararası firmaların yoğun katılım sağladığı fuar, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Tarımsal mekanizasyon ve teknolojileri, sulama sistemleri ve ekipmanları, sera teknolojileri, tohum, fide, fidan, zirai ilaç, gübre, ekolojik tarım, agro bilişim, hayvancılık, yem ve ambalaj firmaları ile ticari araçların sergilendiği fuar, geniş ürün yelpazesiyle sektör profesyonelleri ve çiftçilerden tam not aldı.

Fuarın sona ermesinin ardından değerlendirmelerde bulunan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, fuarın her geçen yıl büyüme trendini sürdürmesinden büyük gurur duyduklarını belirterek şunları söyledi:

“Gelişen ve değişen dünyamızda tarım ve hayvancılık sektörlerinde sürdürülebilirliğin ve verimliliğin devam edebilmesi, aynı zamanda sektör temsilcilerinin en son teknolojileri yakından takip edebilmeleri adına fuarımızı büyük bir önemle gerçekleştiriyoruz. Ziyaretçi sayısı açısından ülkemizin en büyük tarım fuarları arasında ilk dörtte yer alan fuarımız, bu yıl 580 marka ve yaklaşık 500 bin ziyaretçiyi ağırlayarak 7 milyar 500 milyon TL’lik sıcak satış hacmi ile büyük bir başarıya ulaşmıştır”

Çondur ayrıca, fuara katkı sağlayan ve sektöre dair en son yenilikleri ziyaretçilerle buluşturan tüm katılımcı firmalara teşekkür ederek, “Fuarımızın başarıya ulaşmasında emeği geçen tüm paydaşlarımıza, sektöre yön veren firmalarımıza ve ziyaretçilerimize teşekkür ederiz. Önümüzdeki yıllarda da fuarımızı daha güçlü bir şekilde organize etmeye devam edeceğiz” dedi. – AYDIN

Related Posts

İnşaat malzemesi sanayi üretimi şubatta azaldı

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun şubat sonuçları açıklandı. Raporda, inşaat malzemesi sanayi üretiminin 2024 yılında yüzde 1,4 artış gösterdiği bilgisi paylaşılırken …

Açık büfelerden çöpe dökülen gıdalar nedeniyle turizm yeni bir yol ayrımında: ‘Her şey dahil’ krizde

Türkiye’nin turizmde en büyük rekabet silahı her şey dahil sistemi, hem sürdürülebilirlik hem de artan gıda maliyetleri nedeniyle krizde. Sağlık sorunlarına da neden olabileceğini belirterek çare aranıyor.

Merkez Bankası, Nisan Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu’nu yayımladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yıllık enflasyonun enerji ve temel mal gruplarında artarken, diğer gruplarda düşüş kaydettiğini bildirdi.

Mevsim etkilerinden arındırılmış TÜFE nisanda yüzde 2,65 arttı

Mevsim etkilerinden arındırılmış özel kapsamlı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) nisanda bir önceki aya göre yüzde 2,65 artış gösterdi.

SGK’dan yıpranma payı kararı: Erken emeklilik hakkı kaldırılan meslekler tek tek açıklandı

SGK, fiili hizmet süresi zammı kapsamında erken emeklilik hakkına sahip mesleklerde düzenlemeye gitti. Müdürden balık toptancısına kadar yüzlerce meslek için artık “yıpranma” ispatı zorunlu hale geldi. Yeni uygulama Nisan 2025’te yürürlüğe girecek. İşte mesleğe yıpranma payı hakkı kaldırılan meslekler…

Anneler Günü yaklaştı, gül fiyatları uçtu

Anneler Günü öncesinde çiçek satışlarında hareketlilik yaşanmaya başladı. Annesine ya da sevdiklerine çiçek almak isteyen vatandaşlar gülü tercih edince gül fiyatları da bir anda fırladı. İnternetteki çiçek uygulamalarında 11 adet gül 799 liradan satışa sunuldu.