ABD’nin istihbarat raporu sızdı Trump küplere bindi: Medya devlerine hakaretler yağdırdı

ABD ve İsrail’in İran’daki Saldırıları ve Sonuçları Hakkında Yeni İstihbarat Raporları Ortaya Çıktı

ABD medyasına sızan istihbarat raporlarına göre, ABD ve İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda İran’daki nükleer tesisler tam olarak yok edilemedi. Başkan Trump ve Başbakan Netanyahu’nun açıklamalarının aksine, nükleer program sadece geciktirildi.

Ön rapora göre, ülkenin nükleer programını tamamen yok etmeyi başaramayan saldırılar, sadece birkaç ay rötar yaptı. Bazı tesislerin girişleri kapatılsa da, yer altındaki yapılar zarar görmedi.

Yakın kaynaklara göre, ABD’nin bombardımanı ve İsrail’in saldırıları sonrasında hazırlanan yeni rapor, programın altı aydan kısa bir süreliğine ertelendiğini belirtiyor. Raporda, nükleer programın temel bileşenlerinin aylar içinde tekrar faaliyete geçebileceği belirtildi.

Trump’tan Tepki

ABD medyasına sızan istihbarat raporları, Başkan Trump’ı oldukça sinirlendirdi. Medyada çıkan haberlerin ardından Trump, ABD’nin İran’a saldırılarının nükleer tesislere yeterince zarar vermediği iddialarına karşı medyayı eleştirdi.

“The New York Times pisliktir, bunlar kötü insanlar” diyerek çeşitli basın kuruluşlarını hedef alan Trump, CNN’deki gazeteciler için de “geri zekalılar” ifadesini kullandı. İran’ın nükleer tesislerine saldırı düzenleyen Trump, istihbaratın doğruluğunu sorguladı ve Gazze’deki rehinelerin salıverilmesine yönelik adımlarını da dile getirdi.

Related Posts

New York Belediyesine Müslüman başkan geliyor! Zohran Mamdani ön seçimi kazandı

ABD’nin New York kentinde düzenlenen Demokrat Parti’nin belediye başkanlığı ön seçimlerini Müslüman aday Zohran Mamdani kazandı. ABD Başkanı Donald Trump, geçen hafta Mamdani’yi “komünist” şeklinde nitelendirmişti.

Aşırı sıcaklar can aldı! Ülkede kırmızı alarm ilan edildi

İtalya’da son günlerde etkisini arttıran aşırı sıcak hava sebebiyle bugün 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. İtalya Sağlık Bakanlığı, 18 kentte yüksek sıcaklıklar dolayısıyla “kırmızı alarm” ilan etti

Bakan şovda, ormanlar alev alev!

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Türkiye’nin dört bir yanında devam eden orman yangınlarına karşı yetersiz hava müdahalesini sert sözlerle eleştirdi. Orman yangınları sürerken Bakan Yumaklı’nın “Tarihin en güçlü hava gücüne sahibiz” açıklamasına rakamlarla yanıt verdi Öztürkmen, “Sadece 1 uçak eklenmiş! İhaleler iptal, uçaklar ortada yok” dedi.

Suriye’ye kritik zirve için davet geldi

Kremlin, Suriye yönetimini Rusya-Arap Zirvesi’ne davet etmeye hazırlanıyor. Peskov, ilişkilerin süreceğini ve Suriye’de çıkarları olduğunu vurgularken, Trump’ın yaptırımları kaldırma kararını da egemen bir tercih olarak değerlendirdi.

Huzurevini terk edip cruise gemisine taşındı: 15 yıl boyunca dünyayı dolaşacak

Huzurevini terk edip cruise gemisine taşındı: 15 yıl boyunca dünyayı dolaşacak

Hatay ateş çemberinde: Yangın evlere sıçradı, tahliyeler başladı

Hatay’da orman yangını nedeniyle göz gözü görmüyor. İki gündür yangınlarla mücadele devam ederken yangın evlere sıçradı, Alahan tahliye ediliyor.