ABD’den Yemen’e hava saldırısı

ABD’nin Yemen’deki Hava Saldırıları Husiler Tarafından Kınandı

Yemen’de İran destekli Husiler, ABD’nin, ülkenin batısındaki El-Hudeyde kentine düzenlediği 4 hava saldırısını kınadı.

Husiler ABD’yi Kınadı

Husilere ait el-Mesire televizyonu, ABD’nin Hudeyde’nin El-Mina ilçesine bağlı El-Kesib bölgesine gerçekleştirdiği 4 hava saldırısını duyurdu. Saldırıların neticesi hakkında bilgi verilmese de, ABD’den herhangi bir açıklama yapılmadı.

Diğer taraftan, Husi hükümeti sözcüsü Haşim Şerefüddin, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın Husilere yönelik tehditlerinin Gazze’ye destek vermekten alıkoyamayacağını ifade etti.

Şerefüddin, “İsrail’in yalnızca Hamas’ı hedef almasının ardından Trump’ın sadece Husileri hedef aldığını iddia etmesi ironiktir. Trump’ın Husilere yönelik tehdidi, Yemen’e karşı yürüttüğü acımasız saldırıyı haklı çıkarmaya yönelik umutsuz bir girişimdir.” dedi.

Ayrıca, Şerefüddin, ABD’nin Gazze’deki mazlum Filistin halkını savunmasının yanı sıra Amerikan-Siyonist komployu reddetmesi nedeniyle Yemen halkına karşı düşmanca bir tavır sergilediğini vurguladı. Tüm dünyanın bu gerçeği gördüğünü belirtti.

Related Posts

Satamayınca halka açtı, binlerce kişi akın akın tarlaya koştu

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bir çiftçi satamadığı yaklaşık 50 dönüm karpuz tarlasını halka açtı. Bedava karpuzu duyan vatandaşlar tarlaya akın etti. Karpuz toplamaya gelen bir vatandaş, “Bu çiftçinin hali ne olacak? Mallar tarlada. Mazot 55 lira gübre bin 500 lira ne olacak bu işin sonu” derken; başka bir vatandaş ise “Bir karpuz alıyoruz bir haftada zor idare ile yiyoruz dilim dilim” ifadelerini kullandı.

Bahçe sulama kavgasında kan aktı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Kırşehir’de bahçe sulama nedeniyle çıkan tartışmada 1 kişi yaşamın yitirdi, 1 kişi ağır yaralandı.

Son dakika… CHP Kurultay davasında tarih değişti!

Son dakika gelişmesi… CHP’nin avukatının talebi üzerine CHP kurultay davası 15 Eylül 2025’e ertelendi.

Türkiye ile Suriye arasında “Eğitim İş Birliği Protokolü” imzalandı

Türkiye ile Suriye arasında “Eğitim İş Birliği Protokolü” imzalandı

Aşırı sıcaklardan 7 kişi hayatını kaybetti! Bin 228 kişi hastaneye başvurmuştu

Dünya küresel ısınmanın da etkisiyle yükselen sıcaklık değerleri ile mücadele ederken, Güney Kore’de kavurucu yazın bilançosu netleşmeye başladı. Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Ajansı’ndan (KDCA) yapılan açıklamaya göre, 15 Mayıs’tan bu yana ülke …

Putin, savaşta kaybettiği genç işçilerin yerine 1 milyon Hintli getirecek

Rusya, Ukrayna’daki savaş nedeniyle boşalan sanayi kadrolarını doldurmak için Hindistan’dan 1 milyon işçi getirmeye hazırlanıyor. Rusya, iş gücü açığını kapatmak için artık Sri Lanka ve Kuzey Kore ile de benzer anlaşmalar yapıyor.