ABD Hazine Bakanlığı, Suriye’ye yönelik yaptırımlarda hafifletmeye gitti

ABD Hazine Bakanlığı Suriye’ye Yönelik Yaptırımları Hafifletiyor

ABD Hazine Bakanlığı, Suriye’ye yönelik yaptırımların hafifletilmesi için genel lisans yayımladı. Başkan Donald Trump’ın açıklamasının ardından gelen bu adım, Suriye’ye yönelik politikaların değiştiğini gösteriyor.

Genel lisans sayesinde, Suriye’ye yapılan yatırımların ve özel sektör faaliyetlerinin önü açılacak. Ayrıca, ABD’nin ortakları ve müttefiklerinin Suriye’deki potansiyeli daha iyi değerlendirmesine olanak tanınacak.

Lisans, terör örgütlerine veya insan hakları ihlalleri yapanlara kolaylık sağlamadan, Suriye ekonomisinin farklı sektörlerinde faaliyetlerin yürütülmesine olanak tanıyacak. ABD’nin Suriye’deki ekonomik ve insani yardım çabaları bu adım sayesinde desteklenecek.

Suriye hükümeti ve merkez bankası ile bazı bankalar ve enerji şirketleriyle yapılacak işlemlere izin verilirken, halkın günlük yaşamını olumlu yönde etkileyecek alanlara odaklanılacak.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio da yaptığı açıklamada, Suriye’ye yönelik yaptırımların hafifletilmesinin yeni ilişkilerin kurulmasında önemli bir adım olduğunu belirtti. Bu adımın Suriye’nin toparlanma sürecine katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Related Posts

Emekliler için teklif Meclis’e geldi: Bayram ikramiyesi, emekli maaşı ve seyyanen zam artışı…

Türkiye’deki yüksek enflasyon, her geçen gün emeklinin alım gücünün düşmesine neden olurken muhalefet partilerinden Meclis’e emeklileri ilgilendiren bir teklif geldi. Teklifte bayram ikramiyesiyle en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çıkarılması ve seyyanen zam yer aldı.

İsrail ordusu yine Gazze’yi vurdu, en az 15 kişi hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik son saldırılarında en az 15 kişinin daha hayatını kaybettiği bildirildi. Saldırıda hayatını kaybedenlerin 6’sının yardım görevlisi olduğu kaydedildi.

İran ile İsrail arasında gerilim yeniden tırmanıyor

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İsrail’in herhangi bir saldırısına güçlü şekilde karşılık verileceğini belirtti. Benzer bir açıklama İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından da yapıldı.

Rengi kırmızıya dönen dere bölge halkını endişelendirdi

Rize’nin Güneysu ilçesinde bir derenin kırmızıya boyanması çevre felaketi endişesi yarattı. Vatandaşlar yetkililere acil müdahale çağrısında bulundu.

Hindistan’da şiddetli yağış nedeniyle 4 kişi hayatını kaybetti

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi ve Mumbai kentlerinde etkisini gösteren şiddetli yağış nedeniyle 4 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

AKP’li Taşkesenlioğlu’nun eski eşi kaçma hazırlığı yaparken yakalandı

Borsa İstanbul’da işlem gören bazı sermaye piyasası araçları paylarında manipülatif hareketler gerçekleştirildiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü ve AKP’li Zehra Taşkesenlioğlu’nun eski eşi Ünsal Ban, Fethiye’de yakalandı.