ABB’den Atatürk ve Ankara konulu konferans

Atatürk ve Ankara Konferansı

ANKARA (İGFA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi, 27 Aralık’ta Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Cumhuriyet Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neşe Özden’in katılımıyla Atatürk ve Ankara konulu konferans düzenledi.

“Ankara’nın Milli Mücadeledeki Önemi Detaylı Bir Şekilde Ele Alındı”

Konferansta Ankara’nın Milli Mücadeledeki önemi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti olmasının etkileri detaylı bir şekilde incelendi. Prof. Dr. Özden, Başkent Ankara’nın Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki kritik rolünü vurgulayarak, kentin Cumhuriyet tarihindeki yeri ve anlamı üzerine derinlemesine bir değerlendirme yaptı. Özden, “Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, kongreler dönemindeki temsil sisteminden Milli Vekâlet Sistemine doğru ilerlememizi sağlayarak önemli bir değişim yaratmıştır. 27 Aralık’ta Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının da bir dönüm noktası olmuştur” şeklinde konuştu.

Related Posts

İran’a saldırılar ABD’lilere soruldu: ‘İhtiyacımız olan en son şey savaş’

The Washington Post’un yaptığı ankete göre, ABD’lilerin yüzde 45’i İran’a saldırıları desteklemiyor. Katılımcıların büyük bir kısmı askeri güçle hükümetin devrilmesi ve İran’a asker gönderilmesi olasılıklarına da karşı çıkıyor.

Pazeşkiyan’dan ateşkes açıklaması: Siyonist rejim ihlal etmezse, İran da ihlal etmez

İsrail ile İran çatışmaların 12. gününde ateşkes konusunda anlaştı. Ateşkes hakkında konuşan İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail’in ateşkese bağlı kalması durumunda, İran’ın da ateşkese bağlı kalacağını kaydetti. PEZEŞKİYAN: İSRAİL İHLAL …

Kartalkaya yangın faciası sorumlularına bakanlık koruması

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bolu Kartalkaya’da 78 kişinin hayatını kaybettiği Grand Kartal Otel yangınına ilişkin soruşturmada Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma izni isteğini tüm müştekiler açısından reddetti.

Bloomberg: Erdoğan ve Trump, NATO Zirvesi’nde bir araya gelecek; gündemde F-35 programına dönüş, Suriye ve İsrail olacak

Bloomberg: Erdoğan ve Trump, NATO Zirvesi’nde bir araya gelecek; gündemde F-35 programına dönüş, Suriye ve İsrail olacak

İrlanda, İsrail’in Filistin’de işgal ettiği bölgelerle ticareti yasaklamaya hazırlanıyor

İrlanda, İsrail’in Filistin’de işgal ettiği bölgelerle ticareti yasaklamaya hazırlanıyor

Terör saldırısı ülkeyi kana buladı: 71 ölü

Nijer’in Tillaberi bölgesinde düzenlenen terör saldırısında 71 sivil hayatını kaybetti.