Kabine toplantısı başladı: Masada hangi başlıklar var?

T24 Haber Merkezi 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde başladı. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı, başladı. Toplantıda, terör örgütünün silah bırakmasıyla başlayan “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda atılacak adımlar ve yeni dönemin yol haritası değerlendirilecek.

Terörsüz Türkiye hedefinde gelinen son aşamanın değerlendirileceği toplantıda, terör örgütünün silah bırakma süreci, MİT’in sahadaki duruma ilişkin istihbarat raporları ışığında ele alınacak.

Dış politika gündeminin ilk sırasında ise İsrail Güvenlik Kabinesi’nin Gazze’yi işgal planını onaylaması yer alıyor. Kabine, kararın etkilerini, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Mısır ziyareti ve mevkidaşları ile temaslarını değerlendirirken, uluslararası platformlarda atılabilecek adımları da gözden geçirecek.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasında imzalanan barış anlaşmasının yansımaları da toplantıda görüşülecek.

 

Related Posts

ABD’den 175 milyar dolarlık hava savunma sistemi ‘Altın Kubbe’: 4 katmanlı füze kalkanı yolda

ABD’den 175 milyar dolarlık hava savunma sistemi ‘Altın Kubbe’: 4 katmanlı füze kalkanı yolda

Trump Putin görüşmesine Ukrayna sabotajı iddiası

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında cuma günü Alaska’da yapılması planlanan görüşme öncesi Ukrayna’nın görüşmeyi sabote etme hazırlığı içinde olduğunu iddia etti. Rusya Savunma Bakanlığı …

Yüzlerce mağazada satılan peynir raflardan kaldırılıyor

Kuzey İrlanda’da satılan SPAR Chèvre Keçi Peyniri, Listeria riski nedeniyle acil olarak geri çağrıldı. Uzmanlar tüketicilere tüketmeyin uyarısında bulunurken, ürünü iade etmeleri yönünde uyardı.

Trump acil durum ilan etmişti: Ulusal muhafızlar Washington DC’de

ABD Başkanı Trump’ın tüm itirazlara rağmen başkent Washington’da “güvenliği sağlamak”, “suç oranlarını düşürmek” ve “kenti evsizlerden arındırmak” için acil durum ilan etmesinin ardından ulusal muhafızlar kente müdahaleye başladı. İlk saatlerde onlarca kişi gözaltına alındı.

Yangının ortasında temizlik kurtardı

Çanakkale’deki orman yangınında çok sayıda tarla ve bahçe de küle döndü. Ancak bir çiftçinin zeytinliği, kısa süre önce yaptığı zemin temizliği sayesinde zarar görmedi. Aytaç Kök, tarlasını yangından nasıl kurtardığını anlattı. (Haber: Sinan Kunter Kamera: Muhammet Tarakçı)

5 Süper Lig kulübü disipline sevk edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, 5 Trendyol Süper Lig ekibini çeşitli nedenlerle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk etti.