Netanyahu’nun Gazze’ye çökme planı Hollanda’da protesto edildi

İsrail’in Filistin’e düzenlediği saldırılar Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da yüzlerce kişi tarafından protesto edildi. Borsa Meyda’nında düzenlenen eylemde ‘Özgür Filistin’ sloganları atıldı.

Eylemcilere hitap eden konuşmacılar, Gazze’ye yönelik saldırılara rağmen Hollanda, ABD, İngiltere ve Batılı hükümetlerin İsrail’e destek vermesini eleştirdi.

Savaşın sonlandırılması için Uluslararası Adalet Divanı ve Uluslararası Ceza Mahkemesinin harekete geçmesini beklediklerini dile getiren konuşmacılardan Muhammed Koteş, İsrail’in Gazze’deki ablukasının acilen kırılması ve insani yardım koridorlarının açılması gerektiğini söyledi.

ULUSLARARASI TOPLUM HAREKETE GEÇMELİ

Koteş, İsrail’in saldırıları ve ablukası nedeniyle kıtlık yaşanan Gazze Şeridi’nde yüz binlerce kişinin ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunun altını çizerek, uluslararası toplumun bir an evvel gecikmeden harekete geçmesini istedi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde işgali genişletecek ve kalıcı hale getirecek saldırı planını uygulamaya başlamasıyla Filistin halkına yönelik soykırımın tamamlanması ve Gazze’nin tamamen ilhak edilmesi tehlikesiyle karşı karşıya olunduğunu ifade eden Koteş, Hollanda’nın İsrail’e karşı gerekli adımları atmakta geciktiğini vurguladı.

Koteş, İsrail’e karşı daha fazla yaptırım uygulanarak Filistinlilere yardımın önünün açılmasını talep etti.

Daha sonra konuşan Bir Zeytin Ağacı Dik Vakfı Yöneticisi Esther van der Most, Hollanda hükümetinin İsrail’e karşı daha sert tedbirler alması gerektiğini belirterek, soykırım karşısında yeterince çabanın gösterilmediğini kaydetti.

Van der Most, İsrail’in artık durdurulması ve soykırımın sonlandırılması gerektiğini dile getirdi.

AMSTERDAM’DA ‘ÖZGÜR FİLİSTİN’ SESLERİ

Gösteri, konuşmaların ardından Borsa Meydanı’ndaki Damrak Caddesi’nden Dam Meydanı’na, oradan da Rokin Caddesi’nden geçerek merkezi tren istasyonuna ulaşan yürüyüşle sonlandı.

Yürüyüş sırasında “Nehirden denize kadar Filistin özgür olacak”, “Ateşkes şimdi”, “Soykırımı durdur”, “Filistin’de soykırım yaşanıyor” yazılı dövizler taşıyan göstericiler, “Özgür Filistin”, “Yazıklar olsun Dick Schoof, ellerin kanlı” ve “İsrail bombalıyor, Hollanda ödüyor” sloganları attı.

Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, İsrail’e tepkilerini evlerinden getirdikleri kaşıklarla tencere ve tavalara vurarak gösterdi.

Yürüyüş güzergahındaki işletmelerde bulunan Hollandalılar ve turistler, slogan ve alkışlarla gruba destek oldu.

Related Posts

Seri katil bu sefer yakalandı! 22 yılda 11 kocasını öldürdü

İran’da 22 yıl boyunca evlendiği yaşlı eşlerini zehirleyerek öldürdüğü iddia edilen Kolsum Akbari, Sari Devrim Mahkemesi’nde ilk kez hâkim karşısına çıktı. 11 cinayetle suçlanan kadın için idam cezası talep ediliyor.

İsrail’de Hükümet Karşıtı Gösteriler

On binlerce İsrailli, Gazze işgal planına tepki gösterip savaşı sona erdirmek için buluştu.

İstifasını istemişti: ABD Başkanı Trump’tan Intel CEO’su Tan’a övgü

ABD Başkanı Donald Trump, istifa çağrısında bulunduğu Intel CEO’su Lip-Bu Tan ile bir araya geldi. Trump, Tan’ın başarısını ve yükselişini “inanılmaz bir hikaye” olarak tanımladı.

Seferihisar’da tarlada gömülü ceset bulundu

İzmir’in Seferihisar ilçesinde bir tarlada gömülü halde bulunan erkek cesedinin, yaklaşık 1 aydır kayıp olarak aranan 37 yaşındaki Suriyeli inşaat işçisi Mahmoud Ahmad’a ait olduğu belirlendi. Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.

Son dakika Manisa’da deprem mi oldu? Az önce deprem Manisa’da nerede oldu? Manisa deprem Kandilli ve AFAD son depremler listesi 11 Ağustos 2025

Son dakika Manisa deprem haberleri..Manisa’da deprem mi oldu? Az önce deprem Manisa’da nerede oldu? Manisa Kandilli ve AFAD son depremler.. 11 Ağustos 2025 Manisa deprem son dakika haberleri haberin detayında…Artçı deprem mi oldu Manisa’da? Manisa son deprem büyüklüğü ne kadar? Manisa’da ve Manisa yakınındaki depremler nelerdir? Manisa’da anlık deprem mi oldu? Son dakika Manisa canlı deprem haritası..Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü ve AFAD Manisa deprem haberleri.. Manisa’da hangi ilçelerde deprem oldu ve hangi ilçelerde en çok hissedildi? Bugün Manisa’da deprem mi oldu? Deprem Manisa’da ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? En son Manisa’da nerede deprem oldu? Manisa deprem haberleriyle ilgili en çok merak edilenlerin cevabı haberde..

Çanakkale’de yangın büyüdü, boğaz, havalimanı ve kara yolu kapatıldı: Vatandaşlar deniz yoluyla tahliye ediliyor

Türkiye’nin birçok noktasında orman yangınları devam ederken Çanakkale’de alevler, rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı. İki noktada yangın nedeniyle Çanakkale Boğazı, havalimanı ve Çanakkale-Ezine kara yolu kapatıldı. Felaket bölgesinde 84 kişi deniz yoluyla tahliye edildi, dumandan etkilenen 47 kişi ise hastaneye kaldırıldı. Manisa’daki yangınla ilgili 1 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.