Yeni Şafak’tan o imama sert tepki

Taha Kılınç’tan Fransa’da yaşayan Hasan Şalğûmî’ye sert eleştiri

Yeni Şafak yazarı Taha Kılınç, bugünkü köşe yazısında Fransa’da yaşayan imam Hasan Şalgumi’ye sert tepki gösterdi. Kılınç, Fransa’da burka yasağına destek veren ancak kadınların erkek doktorlar tarafından tedavi edilmemesi gerektiğini savunan Şalgumi’nin İsrail ile ilişkisini eleştirdi.

Hasan Şalğûmî’nin İsrail ziyaretini ve İsrail Cumhurbaşkanı Yitzhak Herzog’un övgülerini anlatan Kılınç, Şalğumi’nin Ortadoğu’daki barışa olan katkılarını sorguladı. 2019’da gerçekleştirdiği İsrail ziyareti ve söyledikleriyle şaşkınlık yaratan imamın, bambaşka bir kimlik sergilediğine dikkat çekti.

Hasan Şalğûmî’nin Tunus kökenli olduğunu ve Fransız İmamlar Forumu’nu kurarak Fransız hükümeti ile ilişkilerini güçlendirdiğini belirten yazar, Şalğûmî’ye Batı medyasında gösterilen ilginin anlamsız olduğunu ifade etti. Kılınç, batı medyasının Şalğûmî’yı öven makalelerinde Müslümanları haksız yere ele aldığını ve Şalğûmî’yi körü körüne desteklemenin yanlış olduğunu vurguladı.

Hasan Şalğûmî’nin Gazze’ye yapılan saldırılar sırasında İsrail’i ziyaret etmesinin Ezher Üniversitesi tarafından kınandığını aktaran Kılınç, Şalğûmî ve beraberindekilerin Filistin halkına ihanet ettiklerini belirtti. Ayrıca, Hasan Şalğûmî’nin imam olarak gösterilmesinin Müslüman toplumları yanıltıcı ve zararlı olduğunu söyledi.

Yazısında, devletlerin istihdam ettiği kişilerin sorumluluğunu taşıyanların bu görevlere layık olmadığı durumlarda yalnız bırakılması gerektiğini belirten Kılınç, Hasan Şalğûmî gibi kişilere destek verenlerin aslında halkı yanılttığını ve gerçek Müslümanları temsil etmediğini ifade etti.

Related Posts

Türkiye Birincisi Onur Tursun’dan Başarı Hikayesi

Onur Tursun, AYT’de tam puan alarak Türkiye birincisi oldu, tıp fakültesi hedefliyor.

Klaus Schmidt Anısına Bisiklet Etkinliği

Şanlıurfa’da Klaus Schmidt anısına bisiklet etkinliği düzenlendi, 150 kişi Göbeklitepe’ye pedalladı.

MHP’nin ‘yalanlamadığı’ sözlere Dervişoğlu’ndan sert tepki

İYİ Parti lideri Dervişoğlu, Bahçeli’nin MHP’li vekillerle yaptığı toplantıda söylediği iddia edilen “Cumhurbaşkanı’nın iki yardımcısı olsun, biri Kürt, diğeri Alevi olsun” sözlerine tepki gösterdi.

CHP’nin acı günü: Eski Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık hayatını kaybetti

CHP Bursa Milletvekili olarak 2015’te TBMM’ye giren Prof. Dr. Lale Karabıyık yaşamını yitirdi. Karabıyık, 59 yaşındaydı.

Erzurum’da İstihdam Kurası Çekildi

İşgücü Uyum Programı çerçevesinde 290 başvuru arasından 105 aday kura ile belirlendi.

Burdur’da otomobil yayaya çarptı

Burdur’un Çeltikçi ilçesinde, Antalya-Burdur kara yolu Adnan Menderes Bulvarı’nda yolun karşısına geçmeye çalışan Fatma Seyrek (61), bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.