Gazzelilerin kanı Paris’te aktı

Oxfam ve Uluslararası Af Örgütü Eylemcilerinden Paris’te Ateşkes Çağrısı

Oxfam ve Uluslararası Af Örgütü’ne bağlı eylemciler, Fransa’nın başkenti Paris’teki “Masumlar Çeşmesi”ne kırmızı boya dökerek Gazze’deki kan dökülmesini durdurmak için ateşkes çağrısında bulundu. Ellerinde “Ateşkes” ve “Gazze: Kan dökülmesini durdurun” yazılı dövizler taşıyan protestocular, sessiz kalmamanın önemine dikkat çekti.

Oxfam Fransa’nın İcra Direktörü Cecile Duflot, yaptığı açıklamada, “Fransa, sadece sözlerle yetinemez, somut adımlar atmalıdır” dedi. Greenpeace Fransa Başkanı Jean-Francois Julliard da açıklamasında, “Sürmekte olan soykırım karşısında sessiz kalmak suç ortaklığıdır. Emmanuel Macron’a cesaret ve kararlılıkla hareket etme çağrısında bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Eylemciler, İsrail’e baskı yapılması gerektiğini vurgulayarak derhal ve kalıcı bir ateşkesin sağlanması için uluslararası topluma çağrıda bulundu. Aynı zamanda işgalci İsrail’e silah ambargosu uygulanmasını ve AB ile İsrail arasındaki işbirliği anlaşmasının gözden geçirilmesi gerektiğini belirttiler.

Related Posts

Fatih Tezcan’dan ‘Bekiroğlu’ çıkışı: ‘Bildiklerimizi konuşsak hangi Bakan yerinde kalır!’

İktidara yakınlığıyla bilinen ve provokatif paylaşımlarıyla tanınan Fatih Tezcan, avukat Burak Bekiroğlu’nun tutuklanması üzerine yayımladığı videoda “Adalet Bakanı cinnet geçirmiş, ‘Alın atın içeri’ durumu var” dedi. Tezcan “Bildiklerimizi konuşup yazsak hangi Bakan yerinde kalır” ifadelerini kullandı.

Komisyonda kabul edildi… Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan ‘infaz paketi’ açıklaması: ‘Cezasızlık algısı ortadan kaldırılacak’

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Adalet Komisyonundan bu sabah geçen “infaz paketi” ile ilgili, “Yeni düzenlemeyle toplumumuzda oluşturulmaya çalışılan cezasızlık algısı ortadan kaldırılacak. Suçlunun rehabilite edilmesi için de önemli adımlar atılacak” değerlendirmesinde bulundu.

Altın almaya geldi bileklik çaldı!

Altın alma bahanesiyle kuyumcuya giren bir kadın, vitrindeki bilekliği çaldı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Meksika’da dehşet: Kayıp müzik grubu üyelerinin hepsinin cesedi bulundu!

Meksika’da dehşet: Kayıp müzik grubu üyelerinin hepsinin cesedi bulundu!

CHP’den 5. dalga İBB operasyonuna ilk tepki

CHP’den 5. dalga İBB operasyonuna ilk tepki

Gazze’ye saldırılar duracak mı: İsrail’den ABD’nin ateşkes teklifine onay

ABD Başkanı Donald Trump’ın Özel Temsilcisi Witkoff’un hazırladığı ateşkes planını onaylayan İsrail, diğer yandan Gazze’yi ele geçirme planını da adım adım uygulamaya devam ediyor. Tel Aviv yönetimi lehine olduğu belirtilen teklife Hamas ise temkinli yaklaşıyor.