Erdoğan imzaladı, Çayırhan özelleşti

Çayırhan Linyit İşletmesi ve EÜAŞ’a Ait Taşınmazlar Satışa Çıkarıldı

Bir karara göre, santralin yanı sıra EÜAŞ’a ait Çayırhan Linyit İşletmesi ile bu tesislerin kullandığı EÜAŞ ve Maliye Hazinesi mülkiyetindeki taşınmazlar da satış kapsamına alındı. Ayrıca, EÜAŞ adına kayıtlı 23405 ve 30963 numaralı maden ruhsatlarının kapsadığı sahaların işletme hakkı da devredilecek.

İhale kapsamında Akçadağ İnşaat’ın yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda, teminatının kamu lehine irat kaydedileceği ve özelleştirme hakkının, 19,9 milyar TL ile ikinci en yüksek teklifi veren Aslan Yapı ve Thirty Five Ortak Girişim Grubu’na geçeceği belirtildi. İkinci teklif sahibi de şartları yerine getirmezse, ihale iptal edilecek.

İşçiler Eylem Yapmıştı

Söz konusu devir işlemleri, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülecek. Karar, 4046 sayılı Özelleştirme Yasası ve 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin geçici 8. maddesi uyarınca alındı.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası, Çayırhan’ın değerinin en az 80 milyar lira olduğunu, ihaleyle kamunun 60 milyar lira zarara uğrayacağını açıklamıştı. İşçiler özelleştirmeye karşı eylem yapmış, Ankara’ya yürümüş, açlık grevine girmişti.

Related Posts

Sedat Peker uzun süren sessizliğini bozdu… Türkiye’ye döneceği iddialarına yanıt verdi: ‘Yaşadığım sürece 3 kişiyi affetmeyeceğim’

Son olarak “kırmızı bülten” başvurusunun kaldırılması talebi mahkeme kararıyla reddedilen suç örgütü lideri Sedat Peker uzun süren suskunluğunu bozdu ve yeni açıklamalar yaptı. Türkiye’ye döneceği iddialarına yanıt veren Peker, “Yaşadığım sürece affetmeyeceğim ve barışmayacağım bu dünyada üç kişi var” dedi, ‘Süleyman Soylu’ ayrıntısı dikkat çekti.

Belediye başkanının sekreteri ve danışmanı silahlı saldırıda öldü

Meksika’nın başkenti Meksiko’da, Belediye Başkanı Clara Brugada’nın özel sekreteri Ximena Guzman ile danışmanı Jose Munoz, uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Yetkililerin açıklamasına göre, Guzman ve Munoz, Meksiko’daki Calzada de …

Yılmaz Özdil’den ‘Gabar petrolü’ ile ilgili çarpıcı yorum

Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil SÖZCÜ TV’de yayınlanan İpek Özbey’in sunduğu Kırmızı Beyaz programında gündemi yorumladı. Özdil, iktidarın Gabar’da petrol bulmasını “23 yılda 128 bininci defa buldular. Habire Gabar’da petrol buluyorlar.” diyerek yorumladı

ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Suriye’de iç savaş birkaç ay değil, birkaç hafta uzakta

ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Suriye’de iç savaş birkaç ay değil, birkaç hafta uzakta

MHP’li Semih Yalçın’dan, Müsavat Dervişoğlu’na hakaret dolu sözler: ‘Sümüklü böcek, azgın horoz, yetiştiği kapıya ürüyor!’

MHP’li Semih Yalçın, yeni “süreci” eleştiren İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu’na yönelik hakaret içerikli ifadeler kullandığı açıklamasında, “Dervişoğlu’nun; hem Sayın Genel Başkanımıza, hem de partimize dönük dayanaksız itham ve tenkitlerinin, seviyesizce karalama çabalarının arkasında, akletme zafiyeti yatmaktadır” dedi. Yalçın, Dervişoğlu hakkında “sümüklü böcek”, “azgın horoz”, “kendini bilmez”, “müfteri” gibi ifadeler kullandı.

Motosiklet park halindeki midibüse çarptı: Feci kaza 2 can aldı

Antalya’nın Alanya ilçesinde park halindeki midibüse arkadan çarpan motosikletin sürücüsü Kazım Alış (24) ile beraberindeki Medine Badirova (25) hayatını kaybetti.