Perşembe günü İstanbul’da 3041 otobüs kontak kapatacak

İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası İBB Ödemeleri Nedeniyle Hizmetlerini Durduruyor

İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) ödemelerini alamadıkları gerekçesiyle kent genelinde özel halk otobüsleri hizmetlerini durdurma kararı aldıklarını duyurdu.

PERŞEMBE GÜNÜ 3041 OTOBÜS KONTAK KAPATACAK

Sözcü’ye konuşan İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık, 3-4 yıldır İBB’den ödemelerini eksik aldıklarını belirterek, 22 Mayıs’ta İstanbul’da hizmet veren 3041 aracın çalışmayacağını açıkladı. 

Ovacık, mevcut sistem hakkında “Otobüslerden elde edilen gelirin tamamını İBB topluyor. Bize de kilometre ve performans ölçekli bir ödeme gerçekleştiriyor. Ancak 3-4 yıldır paralarımızı devamlı eksik alıyoruz. 

Ekonomik dalgalanmalar, akaryakıt zamları ve artan maliyetler nedeniyle özel halk otobüsü esnafı, araçlarına yakıt koyamayacak hale gelmiş durumda. Belediye tarafından her 15 günde bir fatura kesiliyor ancak ödemelerimizin yüzde 15-20’lik kısmı bize verilmiyor. 

6 BİN ŞOFÖR İŞ BIRAKACAK

İstanbul genelinde 6 bin 470 otobüs ile sağlanan ulaşımda 3 bin 41 araca sahip olduklarını belirten Ovacık, 22 Mayıs’ta yaklaşık 6 bin şoförün iş bırakacağını açıkladı. 

İstanbul halkının mağdur olmasını istemediklerini belirten Ovacık, Belediyeden bir ödeme almaları halinde süreci değerlendireceklerini aktardı. 

Related Posts

Yargıtay’dan kiracıları ilgilendiren karar: Ev sahibi haklı bulundu

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar devam ederken, Yargıtay önemli bir karara imza attı. Kiracının uzun süredir oturduğu evin yeni sahibi, oğlunun konut ihtiyacını öne sürerek tahliye talep etti. İlk derece mahkemesinin reddettiği davayı Yargıtay, delil değerlendirmesini yanlış buldu ve ev sahibinin lehine karar vererek, hukuki sürecin doğru ilerlemesine olanak sağladı.

796 bebeğin cenazesini septik çukurundan çıkartacaklar

İrlanda’da Katolik Kilisesi’ne bağlı bir yurt bahçesinde gömülü 796 bebeğin kalıntılarını bulmak için uluslararası uzmanlar kazıya başladı. Uzmanlar, septik çukurda üst üste yığılan kemikleri çıkarıp kimliklendirmeye çalışacak.

Müstehcenlik suçlaması ile yargılanan Türk fenomen tesettüre girdi

Sosyal medya hesabından yaptığı ‘müstehcen’ içerikli paylaşımlar ile tanınan ve hakkında “zincirleme şekilde müstehcenlik” suçundan 5 yıl 3 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenen Merve Taşkın, tesettürlü paylaşımı ile gündem oldu.

Yapay zeka, tarımı sessizce dönüştürüyor! Teknoloji toprakla buluşuyor

Tarım sektörü, yapay zekanın (AI) sunduğu yeniliklerle adeta bir devrim yaşıyor. Sensörlerden makine öğrenimine, dronlardan otonom traktörlere kadar yapay zeka teknolojileri, tarımda verimliliği artırıyor, kaynak kullanımını optimize ediyor ve …

Ekonomik güç merkezi olabiliriz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Malezya’da, Türkiye-ASEAN Sektörel Diyalog Ortaklığı Üçlü Toplantısı’nda konuştu. Bakan Fidan, “Türkiye ve ASEAN lojistik koridorların kalbinde yer alıyor. Bu anlamda bağlantısallık açısından önemli roller oynayabiliriz. Bölgemizde ekonomik faaliyetin merkezi olarak hareket edebiliriz” dedi.

Hakan Fidan’dan dikkat çeken açıklama: KCK bütün bileşenleri ve unsurlarıyla tehdit olmaktan çıkana dek teyakkuzda kalmaya devam edeceğiz

Hakan Fidan’dan dikkat çeken açıklama: KCK bütün bileşenleri ve unsurlarıyla tehdit olmaktan çıkana dek teyakkuzda kalmaya devam edeceğiz