Türkiye’den Halep’e gidecek gaz Suriye’nin enerji altyapısını güçlendirecek

Türkiye, Suriye’ye Doğal Gaz Göndermeye Hazırlanıyor

Türkiye’nin, Suriye’ye 3 ay içinde günlük 6 milyon metreküp doğal gaz göndermesi planlanıyor. Bu adımın, Suriye’nin enerji altyapısında büyük bir iyileşme sağlaması bekleniyor.

Anadolu Ajansı’nın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, yıllık 2 milyar metreküp doğal gazın Suriye’de elektrik üretiminde kullanılması hedefleniyor.

Suriye’de, Baas rejiminin yıkılmasının ardından altyapının hasar gördüğü ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre 16 milyon kişinin acil sağlık desteğine ihtiyaç duyduğu belirtiliyor.

Türkiye’nin, Suriye’nin yeniden inşasına büyük önem verdiği kaydediliyor. Ülkede, petrol ve doğal gaz arama, sondaj, rafinaj, elektrik iletim hatları ve elektrik üretim santralleri rehabilitasyonu gibi alanlarda çalışmalar yürütülüyor.

Suriye Enerji Bakanı Muhammed el-Beşir’in Türkiye ziyaretinin ardından enerji alanındaki altyapı çalışmalarının hızlanacağı sinyali verildi.

Elektrik üretiminin önem arz ettiği Suriye’de, Türkiye ile Suriye arasında yaklaşık 200 megavatlık elektrik tedariki bulunuyor ve bu miktarın 300-400 megavata çıkarılması planlanıyor.

Ayrıca, Suriye’de elektrik arzının sağlanamaması sebebiyle mobil ve küçük ölçekli elektrik üretim cihazları ve jeneratörler kullanılıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın açıklamasına göre, 3 ay içinde günlük 6 milyon metreküp doğal gazın Suriye’ye gönderilmesi planlanıyor. Buna yönelik altyapı hazırlıkları devam ediyor.

Kilis’te doğal gaz boru hattı ilerlerken, Suriye tarafında da altyapı çalışmaları hızla ilerliyor. Doğal gazın Kilis üzerinden Halep’e gönderileceği belirtiliyor.

“Suriye, Enerji Sorununu Çözmekte Kararlı”

Türkiye Enerji Stratejileri ve Politikaları Araştırma Merkezi (TESPAM) Başkanı Oğuzhan Akyener, Türkiye’nin farklı ülkelere elektrik ve doğal gaz ticareti yaptığını belirterek, bu adımın önemli olduğunu vurguladı.

Suriye’deki altyapının çöktüğünü söyleyen Akyener, Suriye’nin elektrik ve doğal gaz konusundaki sorunlarına çözüm bulmaya çalıştığını aktardı.

Akyener’e göre, Suriye’nin elektrik şebekelerinin iyileştirilmesi büyük önem taşıyor. Türkiye’nin bu süreçte destek vereceği belirtiliyor.

Bölgedeki en büyük doğal gaz tüketicisi olan Türkiye, enerji stratejileri doğrultusunda adımlar atarak bölgedeki rolünü güçlendirmeyi hedefliyor.

Related Posts

SGK uzmanı Karakaş: Memur ve memur emeklisi enflasyon rakamları kadar güncelleme alamayacaklar

SGK uzmanı Karakaş: Memur ve memur emeklisi enflasyon rakamları kadar güncelleme alamayacaklar

Memur ve emekliler dikkat! Son 4 gün kaldı: İşte maaşlara beklenen zam oranı

Memur ve emeklilerin zamlı aylıkları için gözler önümüzdeki haftaya çevrildi. 3 Temmuz’da Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıklayacağı kritik veri ile birlikte maaşlara yapılacak zam oranı da netleşecek. Peki SSK ve Bağkur emeklileri ile memur ve memur emeklileri ne kadar zam alacak? En düşük emekli aylığı ne olur? İşte detaylar… 

Yemeksepeti’ne büyük onur: Superbrands ödülü Kazandı!

Superbrands Türkiye tarafından bu yıl 20’nci yılı kutlanan ve sekizincisi gerçekleştirilen değerlendirme süreci sonucunda Yemeksepeti’ne “Süper Marka” ödülünü verdi. Süreç, 3 bin 674 aday markanın saptanmasıyla başladı. Bu markalar; finansal …

İki akaryakıt devi birleşiyor mu? Haberi bile hisseleri uçurdu!

İngiltere merkezli enerji devi BP’nin hisseleri, Shell’in olası satın alma girişimine ilişkin çıkan haberlerin etkisiyle çarşamba günü sert bir yükseliş yaşadı. Wall Street Journal’ın gündeme taşıdığı bu iddialar, yatırımcılar arasında büyük heyecan …

Mahkeme onayladı: Martı’ya lisans geliyor!

İstanbul 7’nci İdare Mahkemesi, Martı’nın e-ulaşım lisansı almasına onay verdi. Böylece Martı TAG hizmeti, yasal zeminde faaliyet göstermeye devam edecek. MARTI, E-ULAŞIM LİSANSI İÇİN MAHKEME KARARIYLA ONAYLANDI Türkiye’de mikromobilite çözümleri …

Türkiye’nin ‘Yıldız Teknoparkı’andan girişimcilere dev yatırım! 1 Milyar TL’ye imza attılar

Yapay zeka, fintech, insurtech, gaming, mobility, healthtech, agritech ve edutech gibi yenilikçi alanlarda, yüksek ihracat potansiyeline sahip girişimler için YTÜ Yıldız Teknopark ve BV Portföy ortaklığında kurulan Yıldız Techno GSYF, girişimcilere …