Magnezyum alırken yapılan en büyük hata: “Etkisini kaybedebilir”

Magnezyum, 300’den fazla biyokimyasal reaksiyon için gereklidir. Normal kas ve sinir fonksiyonlarının korunmasına yardımcı olur, sağlıklı bir bağışıklık sistemi destekler, kalp atış hızını dengelemeye yardımcı olur ve kemiklerin güçlenmesini sağlar. Ayrıca kan şekeri düzeylerinin düzenlenmesinde de önemli bir rol oynar.

İnsanların magnezyumu kullanırken sıkça yaptıkları hatalar, bu minerali tam anlamıyla faydalı şekilde kullanmalarını engelliyor. Bu nedenle beslenme uzmanı Aurelio Rojas, TikTok hesabı üzerinden magnezyum kullanırken yapılan başlıca hataları paylaştı.

Magnezyum alırken dikkat edilmesi gereken 3 nokta

Rojas, “Genel olarak, stresli bir günün ardından yatmadan bir saat önce magnezyum almak, sadece merkezi sinir sisteminizi düzenlemenize ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda vücudunuzun daha fazla melatonin üretmesine katkıda bulunur. Bu da daha fazla ve kaliteli dinlenme anlamına gelir” dedi.

Ancak, çok geç alınması veya yeterince su içilmemesi durumunda ishal gibi mide problemleri yaşanabileceği konusunda da uyardı. Ayrıca, bazı yiyecek türleri veya takviyelerle karıştırılmaması gerektiğini de belirtti.

Rojas, “Magnezyum takviyelerini kalsiyum takviyeleriyle birlikte alırsanız, her iki mineralin emilimi tamamen engellenir. Bu durum, magnezyumu süt, yoğurt veya peynir gibi süt ürünleri ve ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzelerle aldığınızda da meydana gelir. Bu yüzden bu takviyeleri ara ara kullanmak veya birlikte kullanmamaya özen göstermek daha iyidir” dedi.

Yaklaşık bir milyon izlenmeye ulaşan videosunda, doğru magnezyum seçimi yaparken yapılan üçüncü yaygın hatayı da açıkladı. Rojas, tüm magnezyum takviyelerinin eşit olmadığını ve eksikliklerinin olumsuz etkilerini telafi etmenin her zaman mümkün olmayabileceğini belirtti.

Rojas, “Üçüncü hata ise en önemli ve en yaygın yapılan hatadır: Aldığımız magnezyum türüyle ilgili. Sitrat ve bisglisinat, en biyoyararlanımlı formlar oldukları için en iyileridir. Bu formlar, en iyi şekilde emilir ve bilimsel olarak en fazla kanıta sahiptir. Diğer yandan, magnezyum oksit gibi formlar yan etkilere yol açabiliyor” dedi.

Related Posts

Sağlıklı yaşamın anahtarı! Mevsim geçişleri bağırsak mikrobiyotasını nasıl etkiliyor?

Bağırsak mikrobiyotasının, mevsimsel çevre değişikliklerine ve diyet farklılıklarına duyarlı olduğunun söyleyen Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, mevsim geçişinde ortaya çıkabilecek sorunları anlattı.

Kahve içmek, demir ve kalsiyumun bağırsaktaki emilimini engelliyor mu?

Kahve bazı kültürlerde sindirime yardımcı bir içecek olarak görülüyor. Ancak bilimsel araştırmalar yiyeceklerle birlikte içildiğinde kahvenin vücudun besleyici maddeleri sindirmesini zorlaştırdığını gösteriyor.

Maydanoz-Limon Kürü Tehlike Saçıyor!

Maydanoz-Limon Kürü sağlığımıza zararlı mı ? Uzmanlar, maydanoz ve limon kürünün özellikle kalp sağlığı hastaları üzerinde olumsuz etkileri olduğunu bildirdi.

Uykunun gizli düşmanı belli oldu

Uyumadan önce ekran kullanımını sınırlamak, uyku kalitesini artırıyor. Dr. Tarık Mecit, ekran ışığının beyin üzerinde uyarıcı etkiler yarattığını ve bu durumun uykuya geçişi zorlaştırdığını belirterek, ideal alışkanlıklar hakkında uyarılarda bulundu.

Kalp krizi ve felç riskinin azaltıyor! ‘Haftada en az bir porsiyon yenmeli’

Balığın, yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından zengin olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın, haftada en az bir porsiyon balık yemenin önemine dikkat çekti.

Giresun’da Kaza: Bariyerleri Aşan Araç Karşı Şeride Geçti, 2 Yaralı

Bariyerleri aşan araç karşı şeride geçti: 2 yaralı GİRESUN – Giresun’da bariyerleri aşarak karşı şeride geçen araç, başka bir otomobille kafa kafaya çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, Karadeniz Sahil Yolunda Trabzon …