Yeni Teknolojiyle Akıllı Telefonların Pil Ömrü Artıyor
Silikon bazlı piller, geleneksel lityum iyon pillere göre daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip, bu da üreticilere cihazların kalınlığını artırmadan daha fazla enerji depolama imkanı sunuyor. Bu teknoloji sayesinde, Çinli akıllı telefon üreticileri pil ömrü konusunda rakiplerine fark atıyor.
7000 mAh Standart Olacak
Çin’den gelen son raporlara göre, 2025 yılında bu trendin daha da güçleneceği öngörülüyor. Yıl sonuna kadar, Çin’in en üst düzey amiral gemisi telefonlarında 7.000 mAh piller standart hale gelebilir. Bazı modellerde ise pil kapasiteleri 7.500 mAh’e kadar çıkabilirken, orta sınıf telefonlarda 8.000 mAh gibi devasa pil kapasiteleri kullanılabilir.
Önümüzdeki günlerde Honor’un yeni bir telefonunun bu kadar büyük bir bataryayla piyasaya sürüleceği iddia ediliyor.
Pil kapasiteleri artarken, hızlı şarj teknolojisi de paralel olarak gelişiyor. Çinli üreticilerin çoğu 100W kablolu şarjı desteklerken, kablosuz şarj hızları 50W ile 80W arasında değişiklik gösterecek. Bu sayede, büyük pil kapasitelerine sahip telefonlar hızlı bir şekilde şarj edilebilecek.
Ancak, şu an için bu gelişmeler daha çok Çinli markalarla sınırlı kalıyor. Xiaomi, Honor, Vivo ve Oppo gibi üreticiler, bu yeni teknolojilere öncülük ediyorlar. Samsung, Apple ve Google gibi büyük markaların henüz silikon pil teknolojisini benimsemediği görülüyor.
More Stories
OpenAI, yeni yapay zeka aracı ile yazılım mühendisliğine odaklanıyor
Trump, Elektronik Ürünlerde Gümrük Tarifelerini 90 Günlük Askıya Aldı
Bakan Mehmet Şimşek: “Enflasyon düşüyor, düşecek”