2025 listesi açıklandı. 371 havayolu THY’den fazla puan aldı

2025 Yılı İçin En Güvenli Havayolları Listesi Açıklandı

Son aylarda meydana gelen uçak kazaları, insanların uçaklara olan güvenini sarsmış durumda. Güney Kore’de yaşanan ve 179 kişinin hayatını kaybettiği Jeju Air kazasının ardından havayolu şirketlerinin güvenliği tekrar gündeme geldi.

AirlineRatings.com, 2025 yılı için hazırladığı “en güvenli havayolları” listesini yayınladı. Söz konusu liste, AirlineRatings.com tarafından belirlenen 7 maddelik değerlendirme sistemi çerçevesinde toplam 383 havayolu şirketini inceliyor.

AirlineRatings, her yıl düzenli olarak yaptığı sıralamada ölümcül kazalar, havayolu inceleme kurumlarının raporları, filo yaşları ve güvenlik girişimleri gibi çeşitli faktörleri değerlendiriyor. Ancak sitenin değerlendirmesinde kuş çarpmaları, türbülans yaralanmaları gibi faktörler dikkate alınmıyor.

EN GÜVENİLİR HAVAYOLU: AIR NEW ZEALAND

2025 listesine göre, büyük havayolu şirketleri arasında yılın en güvenli havayolu şirketi olarak Air New Zealand seçildi. Air New Zealand’ı Qantas takip ederken üçüncülüğü ise Cathay Pacific, Emirates ve Qatar Airlines paylaştı.

Türk Hava Yolları (THY), tam hizmet veren havayolları arasında en güvenilirler listesinde 12. sırada yer aldı.

SIRALI TAM LİSTE:

  1. Air New Zealand
  2. Qantas
  3. Cathay Pacific
  4. Emirates
  5. Qatar Airways
  6. Virgin Australia
  7. Etihad Airways
  8. ANA
  9. EVA Air
  10. Korean Air
  11. Alaska Airlines
  12. Turkish Airlines
  13. TAP Portugal
  14. Hawaiian Airlines
  15. American Airlines
  16. SAS
  17. British Airways
  18. Iberia
  19. Finnair
  20. Lufthansa/Swiss
  21. JAL
  22. Air Canada
  23. Delta Air Lines
  24. Vietnam Airlines
  25. United Airlines

Related Posts

796 bebeğin cenazesini septik çukurundan çıkartacaklar

İrlanda’da Katolik Kilisesi’ne bağlı bir yurt bahçesinde gömülü 796 bebeğin kalıntılarını bulmak için uluslararası uzmanlar kazıya başladı. Uzmanlar, septik çukurda üst üste yığılan kemikleri çıkarıp kimliklendirmeye çalışacak.

Müstehcenlik suçlaması ile yargılanan Türk fenomen tesettüre girdi

Sosyal medya hesabından yaptığı ‘müstehcen’ içerikli paylaşımlar ile tanınan ve hakkında “zincirleme şekilde müstehcenlik” suçundan 5 yıl 3 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenen Merve Taşkın, tesettürlü paylaşımı ile gündem oldu.

Yapay zeka, tarımı sessizce dönüştürüyor! Teknoloji toprakla buluşuyor

Tarım sektörü, yapay zekanın (AI) sunduğu yeniliklerle adeta bir devrim yaşıyor. Sensörlerden makine öğrenimine, dronlardan otonom traktörlere kadar yapay zeka teknolojileri, tarımda verimliliği artırıyor, kaynak kullanımını optimize ediyor ve …

Ekonomik güç merkezi olabiliriz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Malezya’da, Türkiye-ASEAN Sektörel Diyalog Ortaklığı Üçlü Toplantısı’nda konuştu. Bakan Fidan, “Türkiye ve ASEAN lojistik koridorların kalbinde yer alıyor. Bu anlamda bağlantısallık açısından önemli roller oynayabiliriz. Bölgemizde ekonomik faaliyetin merkezi olarak hareket edebiliriz” dedi.

Hakan Fidan’dan dikkat çeken açıklama: KCK bütün bileşenleri ve unsurlarıyla tehdit olmaktan çıkana dek teyakkuzda kalmaya devam edeceğiz

Hakan Fidan’dan dikkat çeken açıklama: KCK bütün bileşenleri ve unsurlarıyla tehdit olmaktan çıkana dek teyakkuzda kalmaya devam edeceğiz

Muharrem İnce’den ‘silah bırakma’ çıkışı! ‘Tiyatro’ dedi, tepki gösterdi: ‘İnandırıcı değil’

Terör örgütü PKK’nin bu sabah sembolik olarak silah bırakmasına, geçen günlerde CHP’ye geri dönen Muharrem İnce’den sert tepki geldi. “Yaşadığımız ikinci Habur olayıdır” diyen İnce, “30 teröristi bir alana toplayıp, üç beş silahı yakma görüntüsü inandırıcı değildir” ifadesini kullandı.