2 il için sağanak yağış uyarısı

Sağanak Yağış ve Fırtına Uyarısı: Siirt ve Şırnak Hazırlıklı Olmalı

Diyarbakır Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, yarın (5 Mayıs Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren Siirt ve Şırnak çevrelerinde şiddetli sağanak yağışlar bekleniyor. Gök gürültülü sağanakların lokal olarak (21-50 kg/m2) şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca yağışlar sırasında beklenen rüzgarın yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olması beklenmektedir. Bu nedenle ani seller, su baskınları, yıldırım düşmeleri, yerel dolu yağışları ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olunması önemle vurgulanmaktadır.

Related Posts

Yargıtay’dan kiracıları ilgilendiren karar: Ev sahibi haklı bulundu

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar devam ederken, Yargıtay önemli bir karara imza attı. Kiracının uzun süredir oturduğu evin yeni sahibi, oğlunun konut ihtiyacını öne sürerek tahliye talep etti. İlk derece mahkemesinin reddettiği davayı Yargıtay, delil değerlendirmesini yanlış buldu ve ev sahibinin lehine karar vererek, hukuki sürecin doğru ilerlemesine olanak sağladı.

796 bebeğin cenazesini septik çukurundan çıkartacaklar

İrlanda’da Katolik Kilisesi’ne bağlı bir yurt bahçesinde gömülü 796 bebeğin kalıntılarını bulmak için uluslararası uzmanlar kazıya başladı. Uzmanlar, septik çukurda üst üste yığılan kemikleri çıkarıp kimliklendirmeye çalışacak.

Müstehcenlik suçlaması ile yargılanan Türk fenomen tesettüre girdi

Sosyal medya hesabından yaptığı ‘müstehcen’ içerikli paylaşımlar ile tanınan ve hakkında “zincirleme şekilde müstehcenlik” suçundan 5 yıl 3 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenen Merve Taşkın, tesettürlü paylaşımı ile gündem oldu.

Yapay zeka, tarımı sessizce dönüştürüyor! Teknoloji toprakla buluşuyor

Tarım sektörü, yapay zekanın (AI) sunduğu yeniliklerle adeta bir devrim yaşıyor. Sensörlerden makine öğrenimine, dronlardan otonom traktörlere kadar yapay zeka teknolojileri, tarımda verimliliği artırıyor, kaynak kullanımını optimize ediyor ve …

Ekonomik güç merkezi olabiliriz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Malezya’da, Türkiye-ASEAN Sektörel Diyalog Ortaklığı Üçlü Toplantısı’nda konuştu. Bakan Fidan, “Türkiye ve ASEAN lojistik koridorların kalbinde yer alıyor. Bu anlamda bağlantısallık açısından önemli roller oynayabiliriz. Bölgemizde ekonomik faaliyetin merkezi olarak hareket edebiliriz” dedi.

Hakan Fidan’dan dikkat çeken açıklama: KCK bütün bileşenleri ve unsurlarıyla tehdit olmaktan çıkana dek teyakkuzda kalmaya devam edeceğiz

Hakan Fidan’dan dikkat çeken açıklama: KCK bütün bileşenleri ve unsurlarıyla tehdit olmaktan çıkana dek teyakkuzda kalmaya devam edeceğiz